Infraestructures

Per unes estacions de tren segures i dignes

Segons dades del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de 2019 de l’Ajuntament de Vilafranca, s’estima en una mitjana de 6122 viatges diaris entre arribades i sortides de l’estació de Vilafranca.

A aquesta dada cal afegir-hi un gran nombre de persones de l’Alt Penedès que utilitzen la línia R4 des de les estacions dels Monjos, La Granada, Subirats i Sant Sadurní.

Aquest gran nombre de persones usuàries exigeix disposar d’estacions i baixadors amb les màximes condicions de seguretat i comoditat.

Un repàs de les deficiències de les estacions de la R4 a l’Alt Penedès posen de relleu, entre altres, les següents mancances:

• Deficient accessibilitat a les andanes. En algunes estacions cal travessar les vies (La Granada), d’altres per escales no accessibles (Sant Sadurní), algunes amb pocs ascensors que s’espatllen sovint (Vilafranca, Gelida, Monjos).

• Deficient il·luminació (Vilafranca, Sant Sadurní, Gelida,..).

• Falta de marquesines per resguardar-se de la pluja (Subirats andana direcció Sant Vicenç) o marquesines molt petites (La Granada en l’andana central). Escales de descens a l’andana direcció Barcelona exposada a la pluja (Vilafranca ).

• Lavabos poc accessibles (Vilafranca, Gelida, La Granada, Subirats,..).

• Pàrquings insuficients, no asfaltats i poc il·luminats (La Granada, Subirats, Gelida,..).

• Falta de senyalització a les andanes dels llocs on es situen les portes accessibles dels combois que en tenen.

• Panels indicatius de la circulació de trens i en els horaris, sovint amb lletra molt petita o poc clars.

Creiem necessari que el Pla  de Rodalies de Catalunya 2020-2030 concreti explícitament una millora integral de el transport ferroviari per Vilafranca i l’Alt Penedès, ja que les millores en les infraestructures i en el servei (connectivitat entre línies R4, R8, RT2, reducció del temps dels trajectes, freqüència de pas,...) s’han d’abordar amb la màxima urgència.

Urgeix reduir el transport per carretera i disminuir l’ús del vehicle privat per a lluitar contra la contaminació ambiental i frenar el Canvi Climàtic

Amb aquest fi, creiem indispensable la màxima implicació de totes les administracions (Ajuntaments, Consells Comarcals, Generalitat i Estat ) en la defensa de tots els usuaris del ferrocarril.

Vilafranca en Comú
Juny 2021
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!