Sanitat pública

Mobilització convocada per Marea Blanca en defensa de l’Atenció Primària el proper 30 de juny

Reunió del Grup Pro Sanitat Pública. Eix

Reunió del Grup Pro Sanitat Pública. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Van actuar com a portaveus de la plataforma, Jordi Junyent, Beatriz Reina i Maribel  Giménez, els quals van fer un repàs de l’activitat que ha portat a terme la plataforma  des de la seva constitució al mes de novembre de 2020. 

Al mes de març de 2021 es va fer la presentació de la plataforma a la premsa, davant  de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, amb la intenció de donar-se a conèixer a la  ciutadania i obrir-la a qualsevol persona que s’hi volgués sumar. 

Seguidament es van portar a terme visites amb les direccions i gerències dels Centres  d’Atenció Primària de Vilafranca i a l’Hospital Comarcal, també amb els alcaldes de  Vilafranca i els Monjos, per a fer-los entrega del manifest redactat pel grup i  comunicar-los les reclamacions, dubtes i neguits que els components de la plataforma  han anat compartint. 

La plataforma s’ha reunit amb el Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal i amb el  sindicat CCOO, queda pendent concretar cita amb UGT.

Pel que fa a les residències s’ha enviat una carta a tots els centres de Vilafranca  demanant que cada dia hi hagi assistència mèdica pels usuaris i s’ha sol·licitat una  entrevista per a fer la petició personalment. 

Les properes actuacions seran la segona visita als CAPs i l’Hospital Comarcal perquè  puguin fer retorn de les peticions fetes. 

Els representants del grup han explicat també que han mantingut una reunió amb la  plataforma Marea Blanca amb la qual es va acordar l’adhesió a les mobilitzacions que  es portaran a terme a tot Catalunya en defensa de l’Atenció Primària. Així el Grup Pro  Sanitat Pública fa una crida a tothom a la concentració que tindrà lloc el dia 30 de juny  a les 19h a la Plaça Penedès. També es va explicar que de cara a la tardor, el Grup muntarà taules als barris de Vilafranca perquè la gent es pugui adherir al manifest de la  plataforma amb la intenció d’entregar les signatures al Parlament de Catalunya. 

El Grup ProSanitat Pública considera que el paper de la plataforma és necessari i que el  gran problema de fons que pateix la sanitat és la manca de finançament, un problema  que ve de lluny i que amb la crisi de la Covid s’ha fet més evident. Els assistents van  mostrar la seva preocupació entre d’altres coses, per a la manca de seguiment dels  malalts crònics i reclamen de manera immediata la recuperació de la visita presencial  als CAP.
 

Grup Pro Sanitat Pública

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local