Vegueria

Qui dona suport a la Vegueria Penedès

Vegueria Penedès. Eix

Vegueria Penedès. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Si somiem en un territori equilibrat i pluralista, ens cal superar molts entrebancs, com per exemple les dificultats de l’encaix de les quatre comarques, i practicar una mirada que vagi més enllà del propi municipi i de la pròpia comarca, per esdevenir una comunitat de parentiu i de cultura  en el sentit més ampli. La comarca del Baix Penedès pertany a la província de Tarragona i té el suport econòmic de la seva Diputació; les altres tres comarques tenen el de la Diputació de Barcelona. Es fa imprescindible l’impuls de nous instruments de màxima transparència per garantir la gestió ètica dels nostres recursos econòmics, que retornen en part a través d’aquestes institucions, per fomentar i garantir tots els serveis en pla d’igualtat a tots i cada un dels penedesencs..

Des d’un nivell de generositat, hem d’escoltar-nos, obrir el debat a tots els àmbits de manera transversal i no partidista. Milers de ciutadans i centenars d’entitats van signar les nostres peticions; el suport de món econòmic i sindical va ser majoritari; la majoria dels partits van signar les nostres declaracions; centenars de càrrecs electes van donar suport a les nostres mocions; i al final, els diputats al Parlament, van aprovar, més tard que d’hora, l’àmbit i la Vegueria del Penedès, fruit del nostre diàleg persistent i coratjós.  I ara, algú gosa dir, ai las!, que “la reclamació de la vegueria del Penedès ha estat més una petició de les elits polítiques...” Ja ens explicareu quines són aquestes elits perquè, si com el comú de la gent entenem, les formen els qui estan al capdamunt de la piràmide política –en els partits o en càrrecs de govern-, veiem com per omissió massa sovint no fan el que es comprometen ni allò que, si més no per llei, estan obligats a fer.

Ens han escatimat per exemple durant molts anys, disposar d’un planejament urbanístic i una ordenació territorial pròpia i diferent. Tot això és gravíssim, perquè afecta les arrels mateixes de la democràcia. I a més a més, per superar aquest malson que ens ha tocat viure, convé prendre consciència del lloc on vivim i trepitgem cada dia. Ens hem d’alliberar de la pressió de les àrees de Barcelona i Tarragona, i dels cants de sirena de la logística, per aprofitar aquest moment que ofereix immenses oportunitats per impulsar la creativitat, la innovació i el talent. Tenim el repte col·lectiu de teixir la complicitat i el consens de la majoria de penedesencs. Hi ha una dimensió dialogal i comunitària que no podem oblidar, si volem recuperar i preservar el valor de la fraternitat humana.

Fèlix Simon
Pro Vegueria Penedès

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local