Transports

En marxa la web de denuncia de les mancances en el servei de rodalies www.estacionsdignes.cat

Eix

Eix

El mitjà de transport per ferrocarril, sobretot les línies de Rodalies i, més concretament,  la línia R4 de Sant Vicenç de Calders a Manresa, pateix històricament moltes  mancances i dèficits producte d’una política de manca d’inversions i de manteniment  que converteix aquest servei de transport públic en la ventafocs de la mobilitat.

Avaries degudes a la falta de manteniment de les línies, retards per qualsevol motiu, estacions sense les més mínimes condicions de comoditat, adaptabilitat i seguretat per  als seus usuaris... en definitiva un drama al que s’enfronten cada dia milers de  persones de la nostra comarca que utilitzen la R4 (des dels Monjos fins a Gelida) per  motius laborals, d’estudis, comercials, o d’altres.

Dins d’aquest context, els Comuns del Penedès han creat una campanya reivindicativa  per aconseguir una millora de les estacions de tren de la comarca. Campanya que han  presentat aquest dimarts en roda de premsa i que consta de diferents accions de  denúncia, de la que destaca la creació d’una web que pretén ser un punt de trobada  entre totes les persones usuàries, explicar les seves ex periències, posar-hi fotos... A  més, s’ha elaborat un manifest de denúncia de les mancances i es convida a tothom a  signar-lo, a fi de fer la pressió necessària per aconseguir les millores.

La web és www.estacionsdignes.cat i a través d’ella es canalitzaran les demés  accions de la campanya.

Ramon Arnabat i Montse Romagosa, de Vilafranca en Comú, i Robert Díaz, de Gelida  en Comú compareixien ahir tarda davant l’estació de Rodalies de Vilafranca per  presentar aquesta campanya i constatar que la majoria d’estacions del tram  penedesenc de la R4 presenten mancances, molt significatives i que són inajornables  la seva correcció.

Reconeixien que si bé és cert que els darrers temps s’han millorat algunes de les  condicions, per exemple als Monjos, o properament es farà a Vilafranca, queden  encara moltíssimes coses a fer, com millorar la deficient accessibilitat a les andanes,  doncs en algunes estacions cal travessar les vies (La Granada), d’altres per escales  no accessibles (Sant Sadurní), algunes amb pocs ascensors que s’espatllen sovint  (Vilafranca, Gelida, Monjos).

Hi ha una deficient il·luminació a les estacions de Vilafranca, Sant Sadurní, Gelida;  falta de marquesines per resguardar-se de la pluja (Subirats andana direcció Sant  Vicenç) o marquesines molt petites (La Granada en l’andana central). Escales de  descens a l’andana direcció Barcelona exposada a la pluja (Vilafranca ).

Hi ha lavabos poc accessibles a Vilafranca, Gelida, La Granada, Subirats; pàrquings  insuficients, no asfaltats i poc il·luminats, a La Granada, Subirats, Gelida; falta de  senyalització a les andanes dels llocs on es situen les portes accessibles dels combois  que en tenen…

És per aquestes -i moltes altres raons més- que aquesta campanya s’inicia per  denunciar la situació i exigir al govern de la Generalitat i els Ajuntaments afectats que  s’impliquin per poder aconseguir una millora integral del transport públic ferroviari per  l’Alt Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!