Obituari

L'obra de Bill

Bill Carney. Diego Calderon

Bill Carney. Diego Calderon

En Bill va marxar de manera inesperada i pacífica a principis d'octubre passat. En un moment dolç de la seva vida, simplement va tancar els ulls com si fes la migdiada al sofà al mig del dia. Ha estat una pèrdua molt sentida per a l'entorn artístic de la vila. Estimat i respectat per tots, va ser un Mestre de la música i de la vida que ha deixat una gran empremta al seu pas,  especialment entre els membres de la seva coral.

És molt difícil parlar d'en Bill sense esmentar en Ross, o viceversa. Es podria dir que en parella van crear una obra col·lectiva, formada per sopranos, tenors, contralts, baixos i instrumentistes. Així va néixer el 2013 Sitges Canta!, un cor digne d'un poble cosmopolita, amb més de 30 membres de dotze nacionalitats diferents i que canta en anglès, català, castellà, alemany, francès, basc, irlandès, gal·lès i portuguès.

En Bill Carney va ser un veritable cavaller i guia com a director d'orquestra, de moviments elegants amb la seva batuta i un carisma exquisit a l'escenari, que embolcallava el cor i el públic.

Un veritable Mestre sap conduir els seus deixebles a la millor expressió de si mateixos. Cadascun dels membres va sentir la seva mirada afectuosa i sensible durant els nombrosos assajos i presentacions. La màgia d'en Bill era inspirar des del seu cor i ensenyar a cantar des de l'ànima, elevant tot el que l'envoltava.

Sitges té alguna cosa que treu el millor de cada artista que ha vingut a viure aquí. Forma part de la riquesa i els valors del nostre poble, obert i multicultural, gràcies a personatges inoblidables com en Bill Carney que hi han contribuït.

La seva absència física és una cosa irreparable entre tots els éssers que van tenir la sort de conèixer-lo.

En Ross va veure marxar la seva parella després de 40 anys feliços junts, però no s'ha quedat sol, està envoltat de l'amor de tots els socis i dels molts amics de Sitges Canta!. 

Perquè la millor obra del Bill Carney romandrà per sempre a Sitges, com un dels seus valors artístics més preuats, en un cant coral que celebra la vida a través de molts idiomes.

Ingrid López Mendoza
Violinista/ Musicoterapeuta  

 

Aquí podeu veure una entrevista que Eix Diari li va fer al 2017

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!