III Assemblea Nacional de Catalunya

Els Comuns del Penedès enfilen l'objectiu de les municipals 2023: Guanyar per Transformar la vida de la gent comuna del Penedès

Els Comuns del Penedès enfilen l'objectiu de les municipals 2023: Guanyar per Transformar la vida de la gent comuna del Penedès. EIX

Els Comuns del Penedès enfilen l'objectiu de les municipals 2023: Guanyar per Transformar la vida de la gent comuna del Penedès. EIX

Els comuns de les comarques del Penedès – l'Anoia, l'Alt i Baix Penedès i el Garraf- marquen a partir de la seva III Assemblea Nacional de Catalunya, el full de ruta d'acció per encarar les properes municipals: guanyar per a transformar i garantir solucions als reptes i problemes que avui pateix el Penedès.

Aquests objectius i full de ruta es recollia en la intervenció que el representant del Penedès , Ramon Arnabat,  feia al plenari de l'assemblea i que inicia primer de tot dedicant-ho i comprometent-se amb les treballadores i treballadors de Mahle de Vilanova i la Geltrú amb aquestes paraules: "La gent comuna estem amb vosaltres, batallarem pel manteniment de l'activitat i del treball igual que ho hem fet amb altres empreses establertes al Penedès. Perquè EL PENEDÈS NO ES TANCA!"

Recordava així, que la pandèmia ha castigat la indústria del Penedès amb contundència i que des del territori i acompanyats pel grup parlamentari – la seva presidenta, Jèssica Albiach  i els diputats territorials, Yolanda López i Jordi Jordan, al capdavant - han fet costat a les treballadores i treballadors de Saint Gobain, de Robert Bosch, d'Alfisa, de Calsonic, d'Idiada i, ara, de Mahle i reclamant actuar sense demora per evitar la deslocalització industrial sense precedents que viu la indústria penedesenca, especialment en el sector dels components d'automoció.

Els Comuns del Penedès es marquen com a objectiu a treballar garantir la inversió, la modernització i la transformació sostenible de la indústria de les quatre comarques, mitjançant un pla acordat i governat des del territori. De la mateixa per afrontar els reptes que té la nostra pagesia i els productors i elaboradors de vi i cava davant els efectes de la pandèmia i de la política especulativa dels oligopolis amb els preus del raïm.

Manifesten que la vegueria del Penedès necessita atenció per part del govern de la Generalitat i del govern de l'Estat en forma d'inversió pública. Una inversió que durant els darrers deu anys s'ha situat per sota del percentatge de població. Exactament el 50% per sota.

Aquesta Inversió pública ha de permetre revertir l'impacte de la crisi industrial i vitivinícola. Ha de permetre afrontar els problemes de mobilitat sostenible dins del Penedès i amb la resta del país, de la manca d'habitatge digne i assequible, dels dèficits del sistema sanitari públic i de la salut pública; de l'educació en els seus àmbits. I ha de permetre afrontar una veritable transició energètica escala local i comarcal.

En aquesta línia, des de l'assemblea territorial del Penedès, es traslladaven diverses esmenes que han estat recollides per la ponència política i aprovades finalment en la III l'Assemblea Nacional celebrada aquest cap de setmana, 20 i 21 de novembre.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!