Habitatge

Podem El Vendrell proposa transformar la SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge

Pisos de la SAREB al Vendrell. Eix

Pisos de la SAREB al Vendrell. Eix

El Grup Municipal de Podem El Vendrell presentarà en el Ple d'aquest dilluns 28 de febrer una moció en la que es demana que l'Ajuntament insti al govern de l'Estat la modificació de l'objecte social de la SAREB (Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària) per convertir aquest “banc dolent” en una eina pública per garantir el dret a l'habitatge amb una durada indefinida.  Això és possible, arran l'aprovació del Reial Decret llei 1/2022, que elimina els límits a la participació de l'Estat a l'accionariat de SAREB -actualment la majoria de l'accionariat és privat- i que permeten la nacionalització de la societat.

La moció també insta al govern espanyol a elaborar un cens dels actius que té en propietat la SAREB. Podem El Vendrell també vol que, fins que no s'adquireixi la propietat dels immobles per l'administració pública, es faciliti una gestió social del parc d'habitatges actual de SAREB per garantir l'accés a l'habitatge de la població. En el cas del Vendrell, el parc d'habitatges d'aquesta societat de gestió d'actius es calcula que és d'un miler. En aquest sentit, també es demana articular els mecanismes de cessió als ajuntaments perquè puguin gestionar els habitatges.

En un altre dels punts de la moció de Podem també s'insta a l'Estat a la creació d'una comissió d'investigació parlamentària que estableixi les responsabilitats polítiques d'unes decisions  “que han causat un cost descomunal de fons públics que ascendeix, de moment, a 14.500 milions d'euros, dels quals 12.000 milions ja són públics i l'assumpció de gairebé 35.000 milions de deute”.

Finalment, el grup de l'oposició demana instar als governs de l'Estat i de la Generalitat de Catalunya a realitzar les gestions pertinents amb la SAREB perquè el sòl urbanitzable que posseeix ho promoguin i tingui com a finalitat l'habitatge públic destinat al lloguer social i assequible.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!