Crisi al govern

Sobre la renúncia de les regidores trànsfugues i les acusacions de corrupció

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest migdia les regidores de govern no adscrites, Marta Jofra i Jaume Aliaga, han anunciat sobtadament la seva renúncia al càrrec. Per a SOM VNG aquesta dimissió arriba sis mesos tard, ja que s'hauria d'haver produït al març immediatament després que la CUP les expulsés. Cal recordar que Enric Garriga, també regidor no adscrit de la formació i que inicialment també refusar renunciar al càrrec, va dimitir finalment el passat mes de juny.  Des del principi, SOM VNG ha denunciat l’estratègia de l’alcaldessa, Olga Arnau, de mantenir als ex-cupaires com a membres no adscrits del govern, ja que legitimava un acte de transfuguisme que desacredita les institucions democràtiques. 

Per tant, per a SOM VNG, el nou escenari projecta un govern municipal inestable i dèbil, com a conseqüència del desgast per la seva gestió, la falta d’un projecte de futur i les jugades mestres per intentar mantenir la majoria absoluta a qualsevol preu. Per tant, aquesta situació té com a responsables únics l’alcaldessa i ERC, que van preferir mantenir els regidors no adscrits al govern en lloc de negociar els pressupostos del 2022 amb el seus, fins aleshores, socis de govern.

SOM VNG recorda a l’alcaldessa que és responsabilitat seva, i dels grups que van votar la seva investidura, tirar endavant el conjunt de projectes del seu govern. Sent l’aprovació de les ordenances fiscals, els pressupostos de l’any 2023, i resoldre els greus problemes en la recollida de residus, algunes de les principals tasques pendents abans que finalitzi el mandat.

Ara a més, aquesta tarda hem descobert via la premsa que els regidors no adscrits han fet córrer un comunicat als mitjans de comunicació on afirmen que renuncien després de denunciar presumptes delictes de prevaricació, malversació del patrimoni públic i frau a l'Oficina Antifrau i a la Sindicatura de Comptes per part de l'alcaldessa Olga Arnau i del regidor d'urbanisme, Xavier Serra. Sempre segons l’opinió dels regidors no adscrits, l’alcaldessa hauria fet una contractació extraordinària irregular a la mateixa empresa concessionària del servei sense cap informe jurídic, sense la signatura del cap de servei, vulnerant les competències de la regidora i vulnerant la llei de contractes del sector públic. Per altre banda, els regidors no adscrits també acusen al regidor Xavier Serra de prevaricar per protegir a l’empresa Jaume Serra del pagament de sancions i multes per incórrer en una il·legalitat urbanística.

SOM VNG no hem tingut cap informació d’aquests fets per part dels fins ara exmembres del govern i anunciem que ja hem demanat al govern que ens expliquin en una reunió urgent el seu parer sobre aquestes greus acusacions, a més de demanar que s’ens adjuntin els informes de secretaría i dels caps de serveis respecte els expedients esmentats. Per precaució i a l’espera de tenir tota la informació encara no ens podem pronunciar sobre aquests.

SOM VNG lamenta que les veïnes i veïns de Vilanova hagin d'assistir a un nou despropòsit i desencís del govern de la seva ciutat. La nova situació d'inestabilitat provocada per la forma de fer i entendre el diàleg del govern municipal i a la que se sumen les acusacions de darrera hora de corrupció per part dels que fins fa dos dies eren també eren membres del govern, sense dubte desgasten encara més la credibilitat del govern municipal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local