Expedient disciplinari

Arrufat assegura que el presumpte cas d'assetjament va ser un malentès per telèfon: "No sóc un agressor"

L'exdiputat de la CUP denuncia extorsió i amenaça i avisa que algú ha utilitzat fraudulentament els protocols

ACN Vilanova i la Geltrú 09-10-2020 10:29 Lectures 5280

L'exdiputat de la CUP Quim Arrufat ha explicat que el presumpte cas d'agressió sexual pel qual va ser expedientat per la formació sorgeix d'una denúncia d'una noia que, fa tres anys, "en el marc d'una conversa telefònica va percebre que l'estava amenaçant". En un vídeo difós a les xarxes, Arrufat ha explicat que va intentar explicar dins del partit que "no era tal la intenció" i que "no entenia perquè era acceptat com a violència masclista". "No sóc un agressor", ha assegurat. Malgrat la investigació interna i el fet que el van apartar de la vida pública i el van fer anar al psicòleg, ha dit, el febrer passat va haver de fer "un acte de gran humiliació" renunciant a la seva militància.

Segons ha relatat, les informacions que l'acusen de l'agressió i que considera incorrectes fa temps que el "persegueixen". "Acaba amb això un procés d'extorsió i amenaça que m'ha tingut reclòs en una depressió grossa i un estat d'amenaça permanent", ha asseverat. Així mateix, ha dit veure "intencionalitat i bel·ligerància" en la publicació del cas, ja que el partit resol aquests casos amb "confidencialitat i secretisme". "Algú ha utilitzat fraudulentament els protocols i mecanismes dels que la CUP s'ha dotat", ha denunciat.

Tot i que ha lloat el "rigor que s'autoreclama i la sensibilitat que té al voltant de les agressions masclistes" la CUP, l'exdiputat anticapitalista ha assenyalat la formació per haver "reforçat" unes informacions "inadmissibles i fora de lloc". També ha informat que aquest cas no és l'únic del qual se l'acusa, sinó que hi va haver una "incidència" sis anys abans quan "involuntàriament havia causat un cert dolor" a una persona. "En el marc d'una comissió feminista de la CUP, vam reparar, treballar i fer tots els passos fins a tancar el cas", ha subratllat.

Arrufat ha volgut explicar la seva versió dels fets i traslladar-la a la CUP perquè "en faci l'ús correcte" i ha advertit que es reserva el dreta a publicar més dades sobre el cas. Així mateix, ha exigit una rectificació sobre les informacions a la premsa "amb la mateixa contundència i nivell" amb què es van publicar.

Quim Arrufat. EIX
Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Fran Moreno

De tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar una paradeta informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexual

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No