Expedient disciplinari

Comunicat de Capgirem Vilanova i la Geltrú-CUP arran de la notícia publicada sobre Quim Arrufat

Abans que la comissió donés per tancat el cas, Quim Arrufat va anunciar que es retirava de la llista electoral. Des d’aleshores i fins ara, Quim Arrufat no ha participat de l’activitat política de Capgirem Vilanova-CUP

Capgirem VNG 05-10-2020 13:03 Lectures 2077

Des de Capgirem Vilanova i la Geltrú CUP volem fer les següents declaracions en relació amb la notícia publicada ahir al diari Ara sobre Quim Arrufat.

L’assemblea local de la CUP de Vilanova i la Geltrú es va veure implicada en aquest assumpte durant el procés de formació de la llista electoral del 2019.

En aquell moment la CUP nacional estava gestionant, a través d’una comissió interna i seguint el protocol establert per l’organització, el segon cas de violència masclista en què Quim Arrufat es va veure implicat. Aquest protocol exigia confidencialitat per totes les parts, raó per la qual, l’Assemblea local no n’estava al corrent.

Després que l’assemblea local votés i presentés els deu primers noms de la llista electoral (entre els quals hi havia Quim Arrufat), va ser coneixedora, a través de la CUP nacional, que s’estava gestionant aquest segon cas i que una de les mesures reparadores que estaven sobre la taula (el cas encara no estava tancat) era no permetre que Quim Arrufat pogués formar part d’una llista electoral.

A partir d’aquest moment, l’assemblea local va mantenir converses amb la CUP nacional. Abans que la comissió donés per tancat el cas, Quim Arrufat va anunciar que es retirava de la llista electoral. Des d’aleshores i fins ara, Quim Arrufat no ha participat de l’activitat política de Capgirem Vilanova-CUP.

Atès que el procediment triat per la persona agredida per gestionar aquest cas va ser el de la comissió interna de la CUP nacional, l’assemblea local va respectar la decisió de la víctima, que era no fer públic el cas i mantenir el seu anonimat.

Des de la certesa que cap espai col·lectiu està lliure de violències masclistes, manifestem el nostre rebuig a qualsevol forma de violència sexista i el nostre compromís per la prevenció, l’abordatge i erradicació d’aquestes formes de violència en el nostre espai de militància, en coherència amb els nostres principis polítics.

Cap a la Unitat Popular

CUP

CUP

Una porta oberta més per a la construcció d'una vila crítica, justa i igualitària

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No