Guàrdia Urbana

Comença la primera sessió pública del judici pel crim del Foix a l'Audiència de Barcelona

El jutge ha de decidir si accepta incloure com a prova una trucada entre els dos acusats feta el dia del crim

ACN/ Xavi Toscano/ Miquel Codolar Vilanova i la Geltrú 03-02-2020 16:32 Lectures 995
Pla general dels acusats Rosa Peral i Albert López, durant la primera sessió del judici pel crim de la Guàrdia Urbana a l'Audiència de Barcelona. ACN

Pla general dels acusats Rosa Peral i Albert López, durant la primera sessió del judici pel crim de la Guàrdia Urbana a l'Audiència de Barcelona. ACN

Aquest dilluns ha començat a l'Audiència de Barcelona la primera sessió pública del judici pel crim de la Guàrdia Urbana. Els agents Rosa Peral i Albert López s’enfronten a una pena de fins a 25 anys de presó acusats d'haver assassinat el també agent del cos Pedro Rodríguez, que en el moment dels fets era parella de Peral. Durant la primera vista el jutge haurà de decidir, a petició de la Fiscalia, si accepta incloure com a prova una trucada entre els dos acusats feta el dia del crim a través d'un mòbil de prepagament contractat per Albert López dies abans de la mort de Rodríguez. El judici està previst que s'allargui fins el 17 de març i els dos acusats no declararan fins l'última setmana.

La sessió de qüestions prèvies sobre el judici pel crim de la Guàrdia Urbana ha començat pocs minuts després de les 10 del matí a l'Audiència de Barcelona. Durant el transcurs de la sessió d'aquest dilluns la fiscalia demanarà incloure a la causa com a prova una trucada entre els dos acusats, Rosa Peral i Albert Lopez, feta el mateix dia del crim. La conversa la van mantenir a través d'un telèfon de prepagament que López va contractar amb la companyia Lycamobile dies abans dels fets. Aquesta trucada va sortir a la llum la setmana passada després que la companyia telefònica hagi trigat dos anys a respondre la petició que va fer la jutge durant la fase d'instrucció, on va demanar a totes les operadores els serveis que Peral i López tenien contractats.

Si el jutge decideix finalment incloure la prova a la causa, reforçaria les tesis de les acusacions, ja que podria demostrar que la mort de Pedro Rodríguez va ser planificada amb anterioritat per Peral i López. Els dos acusats, agents del cos de la Guardia Urbana de Barcelona, sempre han negat tenir res a veure amb el crim i s'han llençat acusacions creuades.

El judici va començar el passat divendres amb la constitució dels nou membres del jurat popular. Són cinc dones i quatre homes els que hauran de decidir quina va ser la implicació dels acusats en la mort de Pedro Rodríguez. El judici s'allargarà fins al dia 16 de març, en sessions de dilluns a dijous a partir de les 10 del matí.

Les tres primeres setmanes del judici es dedicaran a escoltar les declaracions dels testimonis. Entre els citats hi ha diversos companys de Peral i Lopez al cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona, agents dels mossos, familiars i amics dels acusats i també les primeres persones que van localitzar el vehicle cremat al Pantà de Foix.

Inspecció ocular del jurat al lloc dels fets

Un cop hagin declarat tots els testimonis, la quarta setmana de judici començarà amb una inspecció ocular del jurat popular a l'escenari del crim. Un procediment gens habitual en els judicis, però que permetrà als membres del jurat fer-se una idea de la complexitat dels fets, en el mateix lloc on es creu que van succeir. D'aquesta manera, el dilluns 24 de febrer, les nou persones del jurat popular es desplaçaran fins al Garraf .

Després de la visita del jurat als llocs dels fets, a partir del dimarts 25 de febrer, es dedicaran les dues últimes setmanes a les proves pericials. El judici es tancarà amb les declaracions dels dos acusats. Albert López ho farà l'11 de març i Rosa Peral, el 12 de març.

Més informació

Pla tancat de l'acusada en el crim de la Guàrdia Urbana, Rosa Peral, durant la primera sessió del judici a l'Audiència de Barcelona Pla tancat d'Albert López, un dels dos acusats pel crim de la Guàrdia Urbana, durant la primera sessió del judici a l'Audiència de Barcelona
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres