Vaga

Comunicat sobre la vaga de recollida de residus porta a porta

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

Atès que la vaga de recollida de residus continua 19 dies després del seu inici i a l'espera del resultat de les reunions que les parts implicades es van comprometre a dur a terme, des de l'Ajuntament es fan les següents recomanacions:

  •  Dipositar cada nit la fracció de residus que marca el calendari establert per tal que l'empresa PreZero compleixi amb els serveis mínims.
  • En cas de no recollida de la fracció, que ocasioni perjudicis de salubritat als habitatges, utilitzar preferentment la Deixalleria Municipal. Si no és possible dirigiu-vos als punts habilitats al C/ Alacant cantonada C/Barcelona i aparcament de la Plaça Montseny.
  • Que els residus voluminosos i especials es portin a la deixalleria i no es deixin en qualsevol altre indret.

L'Ajuntament està repartint casa per casa un comunicat on s'explica l'estat de la situació:

COMUNICAT SOBRE LA VAGA DE RECOLLIDA DE RESIDUS PORTA A PORTA"Benvolguts veïns i veïnes,

Des del dia 7 d'octubre ens trobem davant la complexa situació d'una vaga de recollida de residus indefinida que està provocant molts perjudicis a la ciutadania. Som conscients d'aquest malestar, així com de la dificultat de gestionar una conjuntura amb diversos agents implicats i en la qual l'Ajuntament no pot prendre part en les negociacions entre l'empresa PreZero i els seus treballadors.

L'endemà, a la vista de l'incompliment dels serveis mínims, l'Ajuntament va mobilitzar tots els recursos disponibles per tal de reduir l’impacte i els efectes d’aquesta situació, sense vulnerar el dret a vaga dels treballadors, i va instal·lar contenidors per acostar el servei de la deixalleria al municipi.

Davant l'acumulació de residus que ha provocat una situació d'insalubritat insostenible, el passat 19 d'octubre es va aprovar un Decret d'Alcaldia declarant la emergència sanitària al municipi provocada per l'incompliment dels serveis mínims fixats pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Divendres 21 d'octubre es van reunir alguns alcaldes dels municipis afectats amb representants de la Mancomunitat Penedès-Garraf, representants de l'empresa PreZero, i representants dels treballadors. L'empresa i els treballadors es van comprometre a reprendre les negociacions aquest dilluns, mitjançant la mediació del Departament de Treball de la Generalitat.

El mateix divendres es va dur a terme una acció important de neteja i recollida dels residus als punts d'emergència i a diverses zones del municipi, sense vulnerar en cap cas el dret a vaga dels treballadors. A partir del Decret d’emergència sanitària s’ha continuat treballant per mantenir la salubritat del municipi. Tot i així, els continuats episodis de protesta en els punts d'emergència n'ha dificultat la gestió, fins al punt que aquest cap de setmana s'ha decidit retirar-los, mentre es treballa en l’aplicació de noves mesures.

Des del començament de la vaga l'alcalde,Ton Amat, està en contacte permanent amb l'equip de govern de l'Ajuntament, especialment amb els regidors de les àrees més afectades, com són Carles del Amor de Medi Ambient i Pere Vernet de Via Pública.

De la mateixa manera s'han mantingut permanentment contactes amb la Mancomunitat Penedès-Garraf, l’empresa PreZero i els treballadors, instant-los a què mantinguessin les negociacions obertes i treballessin per trobar una solució el més aviat possible; l'alcalde ha mantingut contactes informals amb els treballadors i el comitè d'empresa per demanar-los que s'asseguin a negociar amb l'empresa i trobar vies per solucionar el conflicte, així com per suavitzar la situació i evitar enfrontaments en les actuacions que l'Ajuntament duu a terme.

Agraïm la paciència i la comprensió de la ciutadania malgrat les complicades circumstàncies en què ens trobem. La contribució dels veïns i veïnes està sent fonamental davant el flagrant incompliment dels serveis mínims per part de l'empresa encarregada de la recollida de residus.

Recomanacions a partir d'ara:

Malgrat la incertesa de l'evolució d'aquesta vaga, us demanem:

Que dipositeu cada nit la fracció de residus que marca el calendari establert per tal que l'empresa PreZero compleixi amb el servei. En cas de no recollida de la fracció que ocasioni perjudicis de salubritat als habitatges, utilitzar preferentment la Deixalleria Municipal. Si no és possible dirigiu-vos als punts habilitats ( C/ Alacant cantonada C/Barcelona i aparcament de la Plaça Montseny)

Que els residus voluminosos i especials es portin a la deixalleria i no es deixin en qualsevol altre indret.

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local