No Vull Pagar C32

Comunicat sobre l'anunci de rebaixa de peatges a la C32

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant l’ anunci per part del  Conseller de Territori i Sostenibilitat, Sr. Santi Vila, de l’ entrada en vigor el proper 1 de gener de 2015 del anomenat “peatge tancat” al tram Sitges-El Vendrell de l’ autopista Pau Casals, comuniquem:

1. Aquestes mides no solucionaran en cap cas el problema de trànsit existent a la C31 al seu pas pel Baix Penedès i Garraf.

2. Les rebaixes aplicades durant l’ any 2014 són un fracàs, prova d’ això és la manca de transparència en les dades comparatives d’ utilització d’ aquesta via.

3. El “peatge tancat” arriba amb retard, equival al “peatge variable” anunciat a finals del 2013 per entrar en vigor aquest any 2014.

4. Lamentem que es prengui una nova decisió i aquesta entri en vigor, sense acabar de tancar l’ estudi sobre la gratuïtat del mateix tram d’ autopista APROVAT PER UNANIMITAT el passat 18 de juny a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. Això només ens fa pensar que MAI hi ha hagut voluntat política per part del Govern de la Generalitat  per afrontar aquest problema i presentar solucions reals.

5. Les noves rebaixes són ínfimes, amb l’ agreujant de l’ existència d’ un greuge comparatiu amb les anunciades pel tram del Maresme per la mateixa via, on arriben al 80%.

6. Entenem que és el mateix usuari de la via que s’ acull a les bonificacions de preu qui paga el sistema tecnològic utilitzat amb la seva taxa de manteniment anual del Teletac, i reclamem una universalització de les noves tarifes, sigui quin sigui el model de pagament utilitzat.

7. Lamentem l’ absència de noves rebaixes en els Túnels de Vallcarca.

8. Lamentem l’ incompliment de les millores aprovades el passat 18 juny al Parlament de Catalunya en matèria de seguretat, informació i actuació en cas d’ accidents o proves esportives a les Costes del Garraf per part del Govern de la Generalitat.

Entenem que la solució al caos circulatori que els habitants del Baix Penedès i Garraf patim a diari en la C31 és la GRATUÏTAT del tram Sitges-Vendrell de la C32, demanem acabar l’ estudi aprovat al respecte i treballar per la seva aplicació. Així mateix, demanem noves rebaixes pels Túnels de Vallcarca, amb una universalització del mètode de pagament i una validesa durant tots els dies de la setmana.

Reiterem que el sistema aplicat fins ara en les bonificacions sobre els preus dels peatges no ens agrada, entenem que la millor opció per la gestió de les vies ràpides del país és una eurovinyeta a l’ estil suís.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local