Nucli Antic

Posicionament sobre la Comissió Informativa Especial del PINA

PDeCAT Vilanova 10-10-2018 9:59 Lectures 1301

Amb data 8 de maig de 2017, el  ple municipal de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va acordar crear una Comissió Informativa Especial del PINA (projecte d’intervenció integral del Nucli Antic).

Aquesta  comissió va  arribar al ple municipal en forma de moció presentada pels grups de CUP, ERC i SOM VNG, arran de la petició
presentada per una plataforma de veïns que consideraven que els canvis de criteris sobre la pacificació del Nucli Antic, impulsats pel
govern de CIU durant la legislatura 2011-2015, els havia perjudicat.

El grup de CIU-PDECAT ha  participat activament a la comissió amb l’objectiu de poder estudiar la demanda d’aquest grup de veïns, que
representen una petita part dels ciutadans que viuen el Nucli Antic. En el ple del dia 8 d’octubre hem votat  favorablement les conclusions de la comissió.

De tota manera, hem volgut matisar alguns aspectes que per a nosaltres són importants i que creiem que és convenient que coneguin els ciutadans i ciutadanes de la ciutat.

1)  Entre els anys 2005 i 2011 el govern municipal, en aquell moment  format per PSC,  ERC i ICV (tripartit), va realitzar al Nucli Antic una sèrie d’actuacions de millora finançades per la Llei 2/2004, de millora de barris, que van comportar també un seguit d’actuacions de pacificació del trànsit.

2)  L’any 2011, quan va començar el govern municipal de CIU, les obres ja estaven acabades, però les càmeres no s’havien arribat a posar mai en marxa per la impossibilitat de gestionar-ho. Aquest fet va provocar el malestar dels vilanovins perquè la mobilitat de la ciutat s’havia  complicat molt amb la pacificació de la zona del Nucli Antic. 

3)  Per aquest motiu, CIU ja portàvem al nostre programa electoral de l’any 2011 la voluntat d’introduir modificacions en el Pla de pacificació del Nucli Antic, programa que va ser validat per la ciutadania en ser la formació més votada a les eleccions.

4)  A més, amb data 8 de març de 2013 van entrar a l’Ajuntament 384 signatures de veïns i veïnes del Nucli Antic demanant canvis en la mobilitat, pels problemes que existien per circular pel barri i també pels greus perjudicis que estava suposant pels comerciants del barri.

5)  Per tant, escoltant la demanda veïnal, per a nosaltres tant vàlida com la demanda que ara presenten altres veïns, i conseqüents amb el nostre programa electoral, vam modificar algunes mesures.

6)  Estem segurs que això va tenir partidaris i retractors, però també estem segurs que va millorar la mobilitat global de la ciutat  i  del  barri, acceptant que hi havia aspectes a millorar. Per aquest motiu s’han anat introduint modificacions.

7)  En tot cas, a les conclusions de la comissió informativa especial, que es van aprovar al ple de dilluns passat, es va acordar la necessitat de realitzar un informe pericial, que determini les causes tècniques que han provocat el deteriorament del paviment, les quals ara mateix   es desconeixen.

Des de CIU-PDECAT assumim la responsabilitat política de les decisions preses a la legislatura 2011-2015, perquè vam aplicar el nostre programa electoral, que havia estat ratificat per una majoria de ciutadans i ciutadanes en les eleccions municipals.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres