Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Panacota saludable


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

10-08-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:24

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Panacota saludable. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!

Aquesta setmana us presentem la Panacota saludable, una recepta boníssima, molt fàcil i ràpida de fer. ⠀

Tot i que la panacota en sí tampoc és un delicte,  malgrat  que la nata és un producte ric en greixos però si es consumeix de manera equilibrada podem gaudir de certa tranquil·litat.

Hem trobat la opció perfecte per no tenir remordiments. A més sense sucres refinats i apte per persones vegetarianes. En comptes d'utilitzar llet de vaca s'utilitza llet vegetal i també es substitueix la gelatina (obtinguda de l'interior del col·lagen de la pell i els ossos dels animals) per agar-agar (que és una substància gelatinosa en si mateixa, obtinguda de les algues). ⠀

Ingredients⠀
⚡250 g de formatge mascarpone ⚡500 ml de llet vegetal de soja ⚡2 cullerades soperes de suc concentrat de poma (és per endolcir) ⚡4g d'agar-agar ⚡coco ratllat (opcional) ⚡ melmelada de nabius (opcional)⠀


Preparació
En una olla es posen el formatge, la llet, el suc concentrat  i l'agar-agar. Es porta a ebullició i es va remenant perquè no s'enganxi. ⠀Un cop està bullint, es retira del foc i s'introdueix al got on es consumirà. Es deixa refredar una estona i quan ha perdut la calor, s'introdueix a la nevera unes 2h aprox. ⠀

Si no la voleu menjar en un pot així, també la podeu posar en un got i després desemmotllar. Per fer-ho, haureu d'escalfar aigua i quan bulli, col·locar el got (l'aigua no ha de cobrir-lo, només ha d'arribar a unes 3/4 parts d'aquest) i deixar-lo uns minuts. Es retira i, amb l'ajuda d'un ganivet, es deixa entrar una mica d'aire perquè caigui gairebé sol. ⠀

Hem fet dues versions, d'una amb melmelada de nabius a la base i l'altra amb sabor a coco, perquè sense sucre ni melmelada així sola... li falta una mica d’alegria. ⠀

Si voleu fer la primera, cal tenir feta la melmelada abans perquè no estigui calenta i així quedi el postre en dues capes. Vaja, que no es barregi tot... I si voleu fer-la de coco, l'únic que cal fer és afegir el coco ratllat amb la resta d'ingredients al primer pas i… a disfrutar!

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, sabors d’àvies...

Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.