Conflicte Laboral

Els treballadors dels cinemes Lauren porten sense cobrar des del mes de març

Aquesta setmana han aconseguit el reconeixement del deute per part de l'empresa, però fins el 7 d'agost no es farà efectiu el seu acomiadament i no podran cobrar l'atur

Redacció Vilanova i la Geltrú 24-07-2015 18:01 Lectures 4578

El tancament del cinemes Lauren a Vilanova i la Geltrú ara fa un parell de setmanes ha deixat al carrer els treballadors, però amb una situació laboral complexa i amb impagaments que compliquen el seu dia a dia. Segons han denunciat des de la plantilla de Vilanova i la Geltrú, els 34 treballadors del Grup Lauren Exhibicions S.L. -dels cinemes del Garraf i de Lleida i de les oficines de l'empresa a Barcelona-, no cobren des del mes de març i l'acomiadament no es farà efectiu fins el proper 7 d'agost, que és quan els afectats podran optar a treballar en un altre lloc o bé poder començar a cobrar de l'atur.

L'Expedient de Regulació d'Ocupació que ha presentat l'empresa per poder fer fora la trentena d'empleats ha estat acceptat finalment aquesta setmana per l'administració, que accepta les causes econòmiques que al.lega Grup Lauren  i "l'absoluta falta de tresoreria". Els treballadors han aconseguit que Grup Lauren els faci un reconeixement del deute, però només de la indemnització per l'acomiadament, no dels salaris pendents ni de les pagues extraordinàries de març i juny. En molts casos el deute que acumulen els treballadors supera ja els 7.000 euros, a més de les vacances forçades i no remunerades que estan fent des del 7 de juliol, que van tancar els cineme,s fins el 7 d'agost que és quan finalitza el seu contracte. Els treballadors hauran de cobrar el deute a través dels Fons de Garantia Salarial, que no els cobrirà íntegrament els imports pendents de cobrar, però els ajudarà a donar una mica d'aire a les seves economies. Un portaveu dels treballadors ha explicat que hi ha famílies que en aquest temps han hagut de deixar les seves cases perquè no tenien possibilitats econòmiques i recórrer també als ajuts socials per menjar a diari.

Des de la plantilla de Vilanova i la Geltrú s'ha mostrat la indignació amb l'estat al que ha arribat l'empresa i veuen complicat que els cinemes tornin a obrir tenint en compte la seva situació econòmica actual i la que han viscut en els darrers anys. Asseguren que des de 2013 han estat cobrant les nòmines amb retards amb la promesa que la situació s'arreglaria en el moment que es pogués fer la digitalització de les sales, una inversió que volien cobrir amb la venda de l'immoble de Lauren al carrer Pelai de Barcelona, seu de les oficines de l'empresa. Els treballadors, que en un parell de setmanes estan desvinculats definitivament de Lauren, veuen molt difícil que es pugui revertir la situació, tenint el compte el tancament progressiu de sales que ha fet el grup en els darrers anys arreu de Catalunya i els actuals problemes de tresoreria.


Superfícies comercials

Hi haurà pastís per tothom

Sixte Moral

Ens volem convertir en uns zona clapejada de grans espais comercials?

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No