Carril bici

Pedalada familiar pels carrils bici...

Camins escolars VNG. Eix

Camins escolars VNG. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Benvolgudes amigues i amics dels camins escolars,
 
Segurament estareu al cas de la controvèrsia entorn el projecte del nou carril bici a Francesc Macià. A camins portem des del 2016 reclamant que totes les escoles i equipaments estiguin connectats per carrils bici segurs, i no som les úniques: entitats ambientalistes i algunes associacions veïnals fa encara més temps que fan demandes en aquesta línia. També diverses AFA ho han reivindicat presentant propostes a les AMO, i amb una moció aprovada pel Ple de març del 2019. En concret, el carril bici per Francesc Macià és una necessitat que es va detectar fa anys, i s'inclou en el PMUS des del 2014. Malgrat tot això hi ha qui, amb l'excusa de la participació, exigeix mantenir el privilegi que suposa ocupar el 75-80% de l'ample d'aquest carrer per a un sol mitjà: el cotxe privat.
 
Tinguem present que el projecte en qüestió ha sigut el segon millor valorat de tot l'estat espanyol, fet que l'avala a nivell tècnic i motiu pel qual se li han atorgat 3 milions d'euros dels fons Next Generation. Aquest fet és excepcional i hauria de ser motiu d'orgull per a la ciutat. És clar que s'han d'escoltar les propostes de millora, però una ciutat tan endeutada com la nostra no es pot permetre el luxe de deixar perdre aquesta inversió: el projecte ha de tirar endavant.
 
Potser nosaltres no fem tant de soroll com els qui estan en contra: ni estem tan enfadades, ni defensem interessos particulars. Entenem la mobilitat com una qüestió col·lectiva que cal resoldre des de la perspectiva del bé comú. La nostra tasca és visibilitzar col·lectius que normalment no en tenen veu pública, especialment infants i joves, que tenen les seves pròpies necessitats de mobilitat, tenen dret a una infraestructura segura, però que mai s'han contemplat en el disseny de la ciutat i, ara que per fi tenim l'oportunitat de revertir algunes mancances, l'ajuntament fa prevaldre les veus dels que, insolidàriament, es resisteixen a una distribució més justa de l'espai públic. A qui es posa les mans al cap per la manca de consens entorn el carril bici volem contestar: sobre el model actual tampoc hi ha consens. El model orientat al cotxe no s'ha consensuat mai i tenim tot le dret a qüestionar-lo.
 
Diuen que no som ningú, o en el millor dels casos que som "quatre gats". Segurament és cert que les persones que defensem activament els carrils bici som una minoria, com les persones que lluiten contra l'emergència climàtica, les que promouen el consum ètic i responsable, o les que defensen tot allò que és públic. Però existim, i també volem ser escoltades.
 
Per això amb aquest missatge us volem animar a fer-vos visibles. I ho volem fer de forma alegre, amb família i amistats, celebrant les petites millores que sí s'han aconseguit en els darrers anys a la ciutat: cada metre guanyat per a vianants i bicicletes, cada espai més segur, més accessible, amb menys fums i menys soroll, s'ha de celebrar.
 
... en resum, us convidem a la BICICLETADA... DE PROFIT! que es farà el 5 de juny en el marc de la Setmana de la Natura i el Dia Mundial de la Bicicleta. Provarem els carrils bici nous i al final de la passejada arribarem a la plaça de les Neus, on podrem sumar-nos al dinar de profit de La Vinagreta, contra el malbaratament alimentari.
 
Vine a pedalar contra l'emergència climàtica i queda't al dinar popular! Esperem veure-us allà!

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local