Aparcament

Quin benefici porta la zona blava a Cubelles?

Zona blava de Cubelles. Eix

Zona blava de Cubelles. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Es una pregunta que sempre genera controvèrsia; i no és d'ara. Anys enrere governs municipals van fer estudis per avaluar la possibilitat d'implantar la zona blava a la nostra vila, però ningú es va llençar a la piscina, primer pel rebuig social que comportava i després per la inviabilitat econòmica, seria un servei deficitari.

Que ens ha portat a aquesta situació? La meva opinió és que ha estat per la insistència d'una entitat veïnal i els rebombori de les xarxes socials pel desgavell circulatori que hi va haver alguns caps de setmana de l'estiu passat a la zona de la Mota de Sant Pere. Aquest ajuntament es mou molt a cop de Facebook i WhatsApp.

Molts de vostès creuen que la zona blava és una imposició per recaptar més diners, i no és així, estan totalment equivocats i equivocades. Cubelles pagarà a l'empresa concessionària 1.0078.000 euros pels quatre anys de contracte; i si feu un ull a l'estudi econòmic, els ingressos i les despeses es quedarien quasi a la par, l' ajuntament no guanya pràcticament res. És més, penso que acabarà sent un servei deficitari al final del contracte, i que ens haurem de rascar la butxaca; heu vist la de places lliures que hi han entre setmana? Es que no aparquen ni les persones que hi viuen allà.

Era necessària la zona blava? En primer lloc crec que estaven equivocats els veïns i veïnes  que demanaven la zona blava, molts d'ells i elles ara s' estan penedint. Es pensaven que no la pagarien, que hi hauria zones verdes, que així no vindria gent de fora de Cubelles a passar el dia a les nostres platges, amb neveres, para-sols, etc; esnobisme pijo en estat pur. La realitat sempre ha estat que per a que la zona blava sigui teòricament viable a Cubelles, ha de pagar tothom. Per cert, al ple municipal de l´ajuntament on es va fer l´aprovació inicial de la zona blava, cap partit polític va votar en contra de la implantació, cosa que no acabo d'entendre, ningú es va mullar.

S´ha posat en marxa precipitadament, de forma “chapucera”, sense que moltes màquines expenedores de tiquets funcionessin, sense que les màquines reconeguin a la gent empadronada, comerciants que han de pagar diàriament la zona blava per anar al seu negoci a treballar, multant abans de que entri en vigor la nova Ordenança Municipal de Circulació (ja veurem com acaba això), etc. Per a la vostra informació, l'empresa concessionària del servei, va quedar la segona a la puntuació tècnica del concurs públic, i era 80 mil euros més cara que la que va quedar primera; segur que hi ha d'haver una explicació, per aquest motiu vaig demanar documentació a l´Ajuntament de Cubelles, però m´estan marejant la perdiu...

He escoltat arguments de tot tipus per defensar la zona blava; però el més destacat, és el que “si ho tenen tots els municipis turístics, ho té  Vilanova, Castelldefels, Sitges, que si  etc...” 

Dic jo, i que? Cada municipi té les seves característiques i Cubelles té la seva idiosincràsia.

Per sort o per desgràcia a dia d'avui la realitat es que som un poble dormitori i de segones residències. Sincerament sempre hem tingut espai per aparcar sense cap problema, exceptuant sis caps de setmana a l'any.

A qui beneficia la zona blava? Al ciutadà segur que no, ara paguem per aparcar quan abans ho fèiem gratis, o pregunteu directament als petits comerços de la zona marítima, ja veureu com han notat la baixada de clients i en conseqüència d'ingressos.

Tornarem a veure alguna aglomeració  circulatòria?  Hi tant que sí, alguns caps de setmana d'estiu serà inevitable, som un municipi costaner amb platja. I per més inri, aquells veïns i veïnes que es queixaven de no trobar lloc per aparcar, els hi tornarà a passar el mateix, però aquesta vegada pagant.

Com a Cubellenc us animo a boicotejar la zona blava no aparcant en ella, o fent-hi ús el mínim possible. Per sort, m' omple de satisfacció veure com la ciutadania s' organitza i mobilitza en contra d' aquest “servei” injust e innecessari, feia molt de temps que no es veia un moviment reivindicatiu demostrant que a Cubelles no tot és de color de “Rosa”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local