Platges

Sense aigua a les dutxes i sense rumb a la regidoria de platges de Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil de les 4500 signatures que han avalat la proposta presentada pels grups de Primàries i Podem Vendrell per demanar que es canviï el sistema de neteja de platges per tornar a tenir un sistema efectiu de neteja i que s’obrin les dutxes, he escrit aquest article posant de manifest les meves impressions al respecte del que suposa la negativa per part de l’equip de Govern local de l’Ajuntament a tirar endavant aquesta proposta. 

El primer que vull fer és felicitar per la iniciativa als grups polítics de Primàries i Podem que han donat l’oportunitat a la ciutadania d’expressar-se sobre una qüestió d’interès general, que l’han portat al ple, donant la veu a 4500 persones que cal dir son moltes més de les que van votar al PSC a les eleccions de 2019 i aproximadament un terç de les que van votar a les passades eleccions.

A partir d’aquí desgranar la meva opinió sobre aquest tema que ha deixat palès que l’equip de Govern del Vendrell liderat pel PSC de forma majoritària a traves del senyor Kenneth Martínez, en comptes d’escoltar a la ciutadania ha decidit donar-li l’esquena apostant per seguir amb el tancament de les dutxes i no fent canvis en la neteja de les platges, recordant que aquestes mesures no obeeixen al pla de treball de l’equip de Govern i per tant difícilment serveixin per estalviar per si mateixes. En la meva opinió caldria recordar que perquè aquestes mesures de reducció de consum d’aigua siguin efectives, caldria posar en marxa un pla general profund d’estalvi a tot l’ajuntament estudiant on tenim el consum més alt i retallant de forma intel·ligent el servei. Del sistema de neteja de platges cal deixar palès que s’ha de veure l’efectivitat del sistema de neteja no mecànica i en el seu conjunt, cal deixar palès que aquesta aposta fa menys competitives a nivell turístic les nostres platges. 

Sobre l’aprovació definitiva de l’ordenança caldria deixar palès que si es tira endavant tal qual, amb el tancament de les dutxes i la neteja no mecànica de les platges, al 2023 tindrem un problema perquè l’equip de Govern nou resultat dels comicis de maig pugui posar-les en marxa, donat que trigarà  quasi tot l’estiu per modificar la normativa en vigor amb aquestes restriccions. Per aquest motiu cal pensar-se molt bé si és necessari posar-lo a la ordenança o bé si seria més pràctic per tothom, vista l’oposició tan gran, eliminar de l’articulat aquestes qüestions i deixar-lo en una aposta d’aquest equip de Govern liderat pel senyor Kenneth Martínez. 

Per acabar dir que aquest equip de Govern local ha deixat palès que no escolta a la ciutadania, i que governa de forma autoritària i tal com es va poder veure al ple del primer d’agost, i sense coneixements de normatives clau per l’impuls del turisme. Jo considero que necessitem un Govern local disposat a escoltar al poble quan aquest es manifesta i crec que 4500 signatures son suficients. Per aquest motiu penso que la gent s’ha de pensar en els pròxims comicis locals a qui vota i sobretot no oblidar quin govern hem tingut que ha estat disposat a menysprear la veu de poble sense fonaments que ho avalin.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local