Mirada indiscreta

En que quedem?

Cartell parades bus. Ferran Savall

Cartell parades bus. Ferran Savall

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Diuen que els cartell informatius han de ser clars i no provocar equívocs.

Però els que veiem a les fotografies poden crear un cert desconcert. Els dos cartells estan a escassos metres de distància, vaja amb tres o quatre passes, dues senyals ens donen informació poc concreta i diversa. Si el primer fixa una data de caducitat del senyal provisional, l’altra ja et diu que hi haurà un nou avís per tornar al que deuria ser la “normalitat”. Però a quina hem de fer cas. Si ho fem a la que marca com a termini l’11 suposem que ja ha passat i que s’han descuidat de despenjar el senyal i segueix allà penjada sense que tingui ja cap interès i més aviat ajudarà a despistar el personal. Si és la del nou avís doncs seguirem esperant.  

Ep! Pot ser que el nostre ajuntament, que es previsor de mena, ja hagi posat el senyal pel mes de febrer de l’any vinent i així el personal es vagi acostumat a la provisionalitat de la parada. Seria un exemple de treball avançat inaudit en les tasques de les administracions però poc justificat.

L’altre com que s’indica un termini indeterminat “fins a nou avís” indicaria que la provisionalitat és vigent i per tant cal estar amatents a la parada dels autobusos.

I si ja no en val cap de les dues? Doncs res, no en fem cas i aquí pau i demà glòria.

Així doncs la funció d’informació aquest cop es transforma en funció de desinformació i causa una certa problemàtica a l’usuari que haurà d’estar pendent més que mai de l’arribada dels autobusos en directe i obviar el que diu el senyal.

Potser l’ambigüitat d’un dels missatges “nou avís” no saben si és fruit de no saber quan es podrà retornar a la normalitat o bé és curar-se en salut i ja veurem... les coses de “palaciu” van “despaciu”.

Però si la funció d’un desplegament cartellístic a tres passes l’un de l’altre vols ser informatiu més aviat confon al personal perquè no sap a quin fer cas o quin anul·la a l’altre.

I si el febrer és el d‘aquest any, home, llavors ja sembla una mica de desídia. Estem a octubre.

Fins quan un cartell manté la validesa? Invalida el termini el fins a nou avís?

Arribarà que l’avís caduca o ja se n’han oblidat de posar-ho. O potser serà per tota l’eternitat.

També hi pot haver la possibilitat de que algú s’hagi oblidat de treure un dels cartells, o ja el deixen que es vagin deteriorant i els mateixos cartells es dissolguin.

En fi, també pot ser que nosaltres no hàgim entès el doble missatge, però em sembla que si algú els contempla seguit i alternativament acaba pensant en  allò que vulgarment em diem que s’han fet la “pitxa un lio”.

Bé, una manera de mantenir-nos entretinguts.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local