Transport públic

Proposarem a la Generalitat millores pel transport amb l'Hospital Comarcal davant la declaració d’incompetència del Consell Comarcal

Hospital del Vendrell. Eix

Hospital del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’entitat veïnal Federació Xarxa Vendrellenca demanarà directament als Serveis Territorials de Transport de l’Àrea de Tarragona una proposta per millorar la connectivitat del transport públic de la comarca amb l’hospital comarcal, davant de la declaració d’incompetència del Consell Comarcal per tirar endavant una proposta de millora, la manca de calendari de la Taula de Mobilitat del Penedès i la manca d’interès de la Delegació del Penedès en els problemes de mobilitat a la comarca.

L’entitat va proposar al mes de juliol al Consell Comarcal del Baix Penedès i el Consell d’Alcaldes que es tires endavant la creació d’una comissió composada pels regidors de transport de cada municipi per treballar la millora de la connectivitat de l’hospital amb els diferents municipis de la comarca, davant la problemàtica existent que els va traslladar el comitè d’empresa de l’hospital comarcal en una reunió. 
Vist que el Consell Comarcal del Baix Penedès ha comunicat a l’entitat que es declara incompetent per poder tirar endavant la proposta.

Davant de la confirmació per part del Consell Comarcal que no hi ha calendari de reunions per aquesta Taula de Mobilitat del Penedès i després de constatar que no existeix cap proposta a l’ATM del Camp de Tarragona perquè totes les rutes comercials facin parada a l’hospital. Des de la Federació Xarxa Vendrellenca es treballa amb la redacció d’una proposta per presentar davant els Serveis Territorials de Transport de l’Àrea de Tarragona per tal de millorar la connectivitat amb aquesta infraestructura sanitària i per demanar que es millori la parada d’autobús de l’hospital comarcal pel  gener de 2023. 

Sobre el trasllat a la Taula de Mobilitat el Penedès de la proposta donat que depèn de la Delegació del Govern del Penedès, tal com es desprèn de la resposta del Consell Comarcal a l’entitat. Des de la Federació Xarxa Vendrellenca ha dit, que no es considera útil tractar aquest assumpte amb la Delegació del Govern del Penedès, perquè en matèria ferroviària la delegació davant un expedient de reclamació de l’entitat ja es va desinhibir de responsabilitats, reenviant un expedient de reclamacions als serveis territorials a Tarragona, els quals no ha contestat mai la problemàtica.

Des de l’entitat veïnal esperen que el departament de Transports de la Generalitat de l’àrea de Tarragona els escolti i treballi per tirar endavant la proposta que pretenen presentar o una proposta pròpia del departament  que arregli el problema de connectivitat entre els municipis de la comarca i  l’hospital Comarcal. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local