Obituari

Mor Ton Carandell i Robusté

Ton Carandell i Robusté. Eix

Ton Carandell i Robusté. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més coneguda com a Ton, va néixer el 13 de març de 1931, un mes abans de declarar-se la República a la que sempre va enyorar.

De molt petita estudià a l’Escola Montessori i, ja durant la postguerra, a les monges de la Bonanova de Jesús Maria. Era aquest una col·legi cent per cent franquista que preparava a les nenes per estar supeditades al marit.

En acabar l’escola, no tenien cap certificat d’haver estudiat.

Quan tenia més de quaranta anys, va fer el Batxillerat i, després, la carrera de Magisteri a fi i efecte d’aconseguir el seu ideal:

Les dones -proclamava- han  de tenir el mateix accés al coneixement que els homes.

Tímida, gairebé amagada, fou la millor fotògrafa de la dita generació d’escriptors dels cinquanta, a la que pertanyia el seu marit, José Agustín Goytisolo.

Ens deixa la seva rebel·lia davant de la injustícia, el seu bon gust i les seves fantàstiques i testimonials fotografies.

La cerimònia de comiat se celebrarà dissabte, dia 19, a les 17 h, al tanatori de la Ronda de Dalt.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local