Política municipal

Llegir entre línies les subvencions optimistes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquesta és una manera de conèixer el seu funcionament i on van destinades les principals ajudes econòmiques del municipi i quines entitats són les que tenen més recursos municipals. Avui donarem un simple cop d’ull a les subvencions de l’any 2021. El darrer complet. Encara estàvem en pandèmia i anàvem a mig mig. Va ser un any que varem viure moments de tot una mica.

Primer de tot trobem que a les associacions de municipis de Catalunya ja paguem al voltant d’un milió de pessetes de les d’abans. Perquè ningú es molesti doncs donem unes 6000 euros a la que es de color socialista i una quantitat semblant a la que està més propera al nacionalisme català que fa uns mesos que està al garatge buscant la seva identitat.

Una altra de les entitats beneficiats són els grups municipals que a part de cobrar la seva assistència o la seva nòmina en el cas del govern, l’ajuntament que segons per qui és com una germana de caritat encara el hi dóna a tots plegats 19.367,22 euros en un any. Una quantitat que no està gens malament per repartir-se entre els 21 regidors i un càrrec de confiança que tenim al consistori.

Si sortim d’aquest ajuntament i veiem quan va aportar la Casa Gran a les empreses locals pel tema del Covid arribarem només a 61,200 euros. Una quantitat ridícula quan una entitat com és la Lira rep per si sola 23.028,71 euros, tenint en compte més de la meitat de l’edifici és del consistori. A banda aquesta entitat rep  per promoció cultural 3.250 euros

Una altra dada curiosa com és que Creu Roja rep una subvenció de 38.996,25 euros  i per altra banda Caritas segons aquest document només rep 10.000 euros. Dues entitats que es complementen i que treballen amb serveis socials.

Pel que fa als animals de foc és el Cabrot d amb 3.225 euros i la resta van al darrera com el  Bou amb només 25 euros menys d’ajuda municipal.

Això no es res amb les grans obres socials de l’Ajuntament del Vendrell com el Vendrell Comunicació que va rebre 468.302, 25 euros, uns diners que ens garanteixen la continuïtat del Per què? Una mica pel darrera seguint amb el pa i circus tenim el Prosceni que s’encarrega de fer més fàcil que el Festiuet arribi a casa nostra i gestiona tots els teatres i auditoris municipis. La cosa no puja tant i es queda en 515.393,84 euros.

Encara que volem ser sempre iguals a la Fundació Pau Casals hi deixem anar 30.000,00 i a Apel·les Fenosa que busca nou director només 20.000,00.

Aquí molt de vegueria i a l’Institut d’Estudis Penedesencs, només 45 euros, una mica ridícul aquesta quantitat en nom de la integració penedesenca. La joia de la corona segueix sent l’Hospital asil on hi destinem 780.137,66 euros. Una xifra que està per sobre de la resta de subvencions de l’Ajuntament del Vendrell.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local