Mirada indiscreta

A qui t’has venut, Pere?

Ferran Savall

Ferran Savall

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

No volem dir que la nostra ciutat superi el que va dir Don Quijote de Barcelona, recordem-ho: "Archivo de la cortesía, albergue de los extranjeros, hospital de los pobres, patria de los valientes, venganza de los ofendidos y correspondencia grata de firmes amistades, y en sitio y en belleza única; y aunque los sucesos que en ella me han sucedido no son de mucho gusto, sino de mucha pesadumbre, los llevo sin ella, sólo por haberla visto". Però tampoc Vilanova no està tant lluny dels elogis merescuts per la seva amabilitat i bon tracte als que vinguin de fora.

La proverbial tendència a la nostre “llunàtica” manera de fer ens fa ser oberts, com la gent de mar i en aquest “oberts” hi ha rebre els de fora vinguin d’on vinguin per unes hores, dies o mesos o per sempre amb afecte i amb voluntat d’incloure’ls ràpidament a la ciutat. Fins i tot a alguns els donàvem a beure aigua de la font de la Plaça del carros ja que es deia que qui en bevia retornava a Vilanova, segons la llegenda que explicava el Sr. Padró, un il·lustrat i venerable conserge del Museu Balaguer amb vel·leïtats rimaires conegut popularment per Pedrògenes.

Vet aquí però que hi ha algun col·lectiu -que no representa tota al ciutat- que s’atribueix la prerrogativa de dir si algú és ben rebut, o no, encara que aquest sigui el President de la Generalitat.

I sobretot perquè l’acusen de venut.

A qui?

Al gran capital...?

A la pèrfida Espanya?

A la conjura jueu massònica?

Al botiflerisme més actiu?

S’ha venut l’ànima al diable en una forma fantasmagòrica que recorda molt a Pedro Sánchez?

A l’unionisme del “todo a cien” (ara dominat pels súbdits de Xi Jinping).

No ho sabem, perquè no ho acaben d’explicar. I estaria bé que s’aclarís per entendre bé si cal o no rebre’l bé.

Però “m’hi jugo un colló” ara que l’expressió està a punt de ser acceptada amb  forces expressions més relacionades amb els atributs masculins per l’IEC que la posició de dir-li que no es ben rebut és clarament minoritària.

Molts sentim indiferència per la seva vinguda. Que faci el que vulgui i molts encara hi estan d’acords i el reben entusiàsticament.

Per tant que ni parlin amb aquets genèric de “no ets” i que es digui qui son. Potser en Pere, en Pau i en Sandunguera a més del Verdel, el Jaromo i el Cacallets. Algú més?

Llavors sabrem possiblement quants hi la darrera. Siguin els que siguin tenen tot el dret a no rebre ni amb carinyo ni entusiasme al Molt Honorable President. I a més tenen tot el dret a dir-li venut

Perquè hi ha alguna altra cosa. Segur que els que volen rebre bé al President no pintaran les partes. No escriuran amb l’esprai corresponent “Aragonés astut, menut,pelut, barbut, tossut, collonut...., ets ben rebut”.

En fi no seria la primera vegada ni la darrera que les batalles més o menys polítiques es dirimeixen a les parets de la ciutat.

Aragonès va venir, alguns i algunes el van rebre malament, altres ni ho sabien, altres amb indiferència absoluta i altres amb entusiasme.

Ens diuen, a més, que li van regalar un ampolleta amb aigua de la font de la Plaça del Carros, ergo,  tornarà!.

La vida continua, segur.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local