Enginyeria i construcció

ExtraPower i Essers Family Office uneixen forces per créixer a Europa via buy & build

ExtraPower i Essers Family Office uneixen forces per créixer a Europa via buy & build. EIX

ExtraPower i Essers Family Office uneixen forces per créixer a Europa via buy & build. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

ExtraPower, especialista en enginyeria i construcció fotovoltaica a mida, s'ha associat amb Essers Family Office (EFO) per a impulsar el seu creixement a la resta d'Europa. EFO és la branca d'inversions de la família Essers amb seu a Genk, Bèlgica, i vinculada al proveïdor de serveis logístics H.Essers, que pot aportar una gran experiència a aquesta col·laboració. Fundada el 2014 per Jannes Soutaer i Tineke Serru, ExtraPower opera a Bèlgica, Romania i Espanya. No obstant això, el CEO Jannes Soutaer veu un enorme potencial de creixement també en altres mercats europeus. Aquesta associació ha estat possible gràcies a Marktlink Fusies & Overnames.

L'empresa ExtraPower, de Beernem (Bèlgica) està especialitzada en enginyeria, construcció, renovació i reubicació de sistemes fotovoltaics a mida, així com en la instal·lació de cabines d'alta tensió i infraestructures de recàrrega. ExtraPower compta actualment amb 37 treballadors i va generar un volum de negoci de 36 milions d'euros el 2022. Els fundadors Jannes Soutaer i Tineke Serru tenen previst augmentar significativament aquestes xifres en els propers anys.

ExtraPower opera en el segment B2B, atenent tant client final com a tercers, com per exemple 7C Solarparken. A Bèlgica, empreses de renom com Samsonite (Oudenaarde), Jules Destrooper (Lo-Reninge) i Weba (Ghent) van encarregar a ExtraPower la instal·lació de parcs solars d'alt rendiment en les seves teulades. ExtraPower, la cartera del qual també inclou Umicore, TVH i Van Marcke, té una gran experiència en la creació de parcs solars de la grandària de diversos camps de futbol.

L'empresa també compta amb xifres impressionants pel que fa a l'estalvi energètic i la reducció de CO2. Cada any, ExtraPower aconsegueix una reducció de CO2 de 78,878 tones i en 2016 l'empresa va produir 180.8 MW d'energia solar.

Partnership

Tots dos socis veuen l'expansió europea com una estratègia de buy & build que donarà lloc a noves adquisicions. Jannes Soutaer, CEO de ExtraPower, considera que l'associació amb EFO és una combinació lògica per diverses raons. “En primer lloc, per la connexió personal instantània amb Gert Bervoets, CEO d'H.Essers. Tant Gert com a H.Essers tenen una trajectòria demostrada i comprenen la importància de continuar professionalitzant l'organització. Quan es va tractar d'ajudar a ExtraPower a expandir-se activament i evolucionar fins a convertir-se en una actor paneuropea, es van comprometre immediatament.

També vam poder comptar amb l'experiència de tota l'organització i la família H.Essers, la qual cosa ens va fer sentir que l'associació era genuïna i salvaguardaria tant l'ADN familiar com l'esperit emprenedor de l'empresa. Un altre avantatge indubtable és la gran afinitat de EFO amb el sector de les energies renovables".

El potencial de creixement a llarg termini d’ExtraPower va ser el factor decisiu per a EFO. “Aquesta associació ens va entusiasmar a causa de la nostra ferma creença en el futur de les energies renovables i la nostra experiència industrial en energia solar", explica Gert Bervoets, CEO d'H.Essers. “Essers Family Office va quedar impressionada amb la capacitat d’ExtraPower per a identificar clarament als clients i els mercats potencials de creixement. Com a nou soci, aprofitarem la nostra xarxa europea existent. També ens va atraure l'estil de gestió realista i la claredat de la comunicació. ExtraPower té un ampli coneixement del mercat, la tecnologia i les tendències a llarg termini. En resum, estem convençuts que l'equip d’ExtraPower ens ajudarà a crear associacions a llarg termini en el mercat de la transició energètica".

Buy & build

En la seva cerca d'un soci extern, ExtraPower va recórrer a l'experiència de Marktlink, especialitzada en qüestions empresarials d'aquest tipus. Per a Filip Mariën, managing partner de Marktlink, la nova associació confirma una tendència a l'alça. “Reflecteix la transformació de les empreses familiars belgues en líders europeus. ExtraPower és el líder del mercat belga en el sector de la transició energètica B2B i ha experimentat un enorme creixement en els últims anys. Existeix un gran interès per les empreses d'energies renovables en el mercat europeu. ExtraPower és un excel·lent exemple de plataforma escalable a punt d'entrar en una nova fase de creixement. Amb l'ajuda d'una estratègia de buy & build i el suport d'un soci tan proper com EFO, sens dubte aconseguirà la seva ambició de convertir-se en un actor paneuropeu clau".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local