Política municipal

La proposta de millora dels accessos a l’hospital comarcal i les millores de Rodalies s’aproven al Parlament

Aprovació de les propostes de resolució al Parlament de Catalunya. Eix

Aprovació de les propostes de resolució al Parlament de Catalunya. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La federació Xarxa Vendrellenca i l’associació veïnes i veïns del Puig i el Pèlag van presentar un a traves del grup En Comú Podem dues Propostes de Resolució al Parlament de Catalunya consensuades amb els seus representants al Vendrell del grup Podem Vendrell, Veronica Moreno i l’alcaldable Yolanda Lopez, que tenen per objectiu demanar un projecte tècnic econòmic per millorar els accessos per carretera a l’hospital comarcal i dotar-lo de partida pressupostaria i altre per fer sinergies amb els serveis ferroviaris per tal de millorar les Rodalies al Baix Penedès. Aquestes dues propostes van ser aprovades el passat dia 18 de gener a la comissió de Territori del Parlament de Catalunya.  

La proposta de millora dels accessos per carretera a l’hospital del Vendrell presentada pel grup d’En Comú Podem a la comissió de Territori del  Parlament de Catalunya en nom de la Federació Xarxa Vendrellenca i l’Associació veïnes i veïns del Puig i el Pèlag ha estat aprovada per unanimitat amb una esmena transaccional que amb l’acceptació tots els grups permetrà que es tiri endavant un estudi tècnic econòmic amb tots els organismes vinculats per poder millorar els accessos per carretera i a peu a l’hospital del Vendrell, que actualment son un problema pels usuaris i els serveis de transport sanitari i estudiar una millora de l’aparcament.  

Sobre la proposta per fer sinergies amb el transport ferroviari millorant la  connectivitat de les rodalies i obrir un accés a l’estació del nucli urbà del  Vendrell per la banda del barri del Puig i Pèlag, la proposta que comptava  amb sis punts va rebre esmenes dels grups ERC i Junts.  

Pel que fa a les esmenes en matèria de serveis el grup de Junts va  presentar una esmena que tenia per objecte fer un estudi de mobilitat, i  que el grup d’ERC va proposar millorar el servei des de la línia R4 demanant  implicació a l’Estat i la inversió en l’estació Sant Vicenç de Calders.  

Des les entitats veïnals es va traslladar al grup d’En Comú Podem que no  s’acceptaven les esmenes, donat que l’estudi proposat pel grup de Junts no  dóna solució al greu problema de Rodalies que pateix el Baix Penedès. Sobre la proposta presentada pel grup d’ERC tot i ser el fons al qual volen  arribar les entitats veïnals, no impedeix que es tirin endavant les propostes  plantejades per les entitats a la comissió, donat que aquestes  propostes, tenen per objecte generar sinergies amb els serveis que  ara per ara es treballa des de la taula de la mobilitat del Penedès i que és en l’allargament de la línia RT2 fins a Vilafranca i d’altra  banda la Generalitat va fer estudis per prolongació de la R8 fins a Vilafranca. És per aquest motiu que el que proposa les entitats veïnals generar sinergies amb allò que l’equip de Govern a la Generalitat i la taula de Mobilitat del Penedès impulsa. 

Sobre la proposta d’obertura d’un accés a l’estació de Vendrell pel barri del  Puig i el Pèlag, des de el grup d’ERC, es va esmenar el text per demanar al  MITMA que fes els treballs per tirar-lo endavant, donat que és l’Estat qui té potestat per fer-ho. Des de les entitats veïnals es va aprovar l’esmena  dintre del marc del conveni de col·laboració de les entitats i s’espera que el MITMA, treballi per tirar endavant aquesta proposta que és una demanda  de l’AV Puig i Pèlag que millorarà substancialment la mobilitat i permet  generar connectivitat entre l’estació de Rodalies i l’aparcament de Puig de  forma directa.  

Degut a les esmenes, les votacions per aquest punt van quedar de la  següent forma. 

1. Que augmentin els serveis de la RT2 entre Salou Port Aventura fins a  l’Arboç. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC,  PSC.  

2. Que s’allarguin els serveis de la RT2 fins a l’estació de Vilafranca del  Penedès interconnectar les sortides del RT2 amb els R4 a Vilafranca. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC, PSC. 

3. Que el servei de la RT2 doni cobertura al Baix Penedès en els temps que  no hi hagi servei directe amb la línia R4 que surt de Sant Vicenç de Calders. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts, ERC, PSC. 

4. Que la R17 faci parades a les estacions entre Sant Vicenç de Calders i  Vilanova. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX. Abstencions Junts,  ERC, PSC. 

5. Que s’estudiïn solucions per millorar la connectivitat entre les arribades  dels R8 a l’estació de Martorell i les sortides de la R4 direcció Sant Vicenç de  Calders. A favor COMUNS, CS, CUP, PP, VOX PSC. Abstencions Junts,  ERC 

6. Instar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que faci una  nova entrada d’accés a l’estació del Vendrell a la banda del Barri Puig Pèlag. A favor COMUNS, CS, CUP, ERC, PSC. Abstencions Junts, PP, VOX  

Des de les entitats veïnals es farà seguiment del compliment d’aquestes  propostes que tenen per objecte millorar la situació de la mobilitat de la  ciutadania generant sinergies amb serveis existents i accessibilitat a espais  d’interès general millorant infraestructures viàries i els accessos a peu al  Baix Penedès 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local