Canvi climàtic

Manifest Grup Climàtic

Grup Climàtic Vilanova i la Geltrú. Eix

Grup Climàtic Vilanova i la Geltrú. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nostre objectiu és, a partir de l'anàlisi científica i tècnica dels efectes reals d'aquesta problemàtica, aportar coneixement, promoure idees i proposar solucions concretes a l'àmbit local. Estem oberts a incorporar les aportacions d'experts que, amb aquesta finalitat, ens puguin ajudar.

Tot i tractar-se de qüestions conegudes de fa temps i sovint tractades per l'opinió pública i pels mitjans, constatem una baixa comprensió de la magnitud de les amenaces i un excés de confiança en unes solucions més carregades d'optimisme que de rigor. Aquesta desproporció dificulta activar les mesures adequades. Intentarem descriure la magnitud d'aquesta situació i els límits que condicionen les reaccions.

L'experiència que tenim del nostre món és lineal. Els dies i els esdeveniments es presenten un darrere l'altre i entenem raonablement bé la relació entre causes i efectes. Intentarem explicar per què les noves amenaces no són com les anteriors, perquè els ritmes no són els de sempre i perquè els fenòmens biofísics són un adversari colossal.

Abans d'entrar en accions pal·liatives i plans d'adaptació a les noves realitats climàtiques, pensem que hem d'esgotar totes les accions de reducció del consum innecessari, el millor aprofitament dels recursos i la regeneració de sols i ecosistemes. Com que en aquesta transició, inevitablement, intervindran interessos i ideologies, hem entès que, des del minut zero, el punt de vista d'aquest grup no ha de tenir biaixos i ha de procurar ser el màxim d'objectiu.

Maria Carme Barceló
Andreu Català
Antoni Mansilla
Josep Masalles
Josep Maria Mestre
Josep Miró
Conrad Rovira
Xavier Soler

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local