Pressupostos Generalitat

El PSC no garanteix l'ampliació de l'Hospital del Vendrell amb el seu acord de Pressupostos

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Impulsem el Vendrell vol posar de manifest que l’acord amb el que ha arribat el PSC pels pressupostos de la Generalitat de Catalunya no garanteix l’ampliació de l’Hospital del Vendrell el 2023.

Al detall de les inversions a la comarca es pot comprovar que la partida corresponent a l’ampliació de l’Hospital és de 500.000,00 €, una xifra irrisòria comparat amb el cost de construcció i de compra de material sanitari per poder equipar la nova superfície hospitalària. Una partida d’aquesta quantia només pot equivaldre als honoraris dels tècnics redactors del projecte o a algunes proves tècniques prèvies (estudi geotècnic, etc.).

Cal recordar que el mateix alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va qualificar de “fita història” l’ampliació de l’Hospital abans de la negociació dels pressuposts. Unes declaracions absolutament triomfalistes i fora de la realitat que realment s’ha imposat.

Tanmateix, aquest acord de pressupostos tampoc garanteix la licitació de la construcció del projecte de l’Hospital en plurianualitats, fet que acostaria una mica més el projecte a la realitat després d’haver estat descartats per acollir un fons Next Generation,

Cal dir, a més a més, que un dels màxims negociadors de l’acord de pressupostos del PSC ha estat l’exalcalde vendrellenc Martí Carnicer, actualment comissionat econòmic de la Xarxa Santa Tecla, que és de qui depèn la gestió de l’Hospital del Vendrell. En altres paraules, és paradoxal que un càrrec de l’entitat que gestiona l’Hospital no hagi tingut més capacitat de negociació per aconseguir la desitjada -i necessitada- ampliació de l’equipament sanitari de referència del Baix Penedès.

Per tot això, creiem que el PSC no ha actuat en benefici del Vendrell i de la comarca, com diuen que han fet, sinó que només han acceptat una partida minúscula per pur electoralisme polític. I mentrestant, l’ampliació de l’Hospital, l’ampliació de l’aparcament o el manteniment dels espais adjacents continuen en un calaix sense que ningú hi prengui part, afectant la qualitat de vida dels vendrellencs i de la resta de la comarca.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local