Comunicació

Portades falses

Eix

Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

També ens fan beure a galet -al sector audiovisual- incomplint la prohibició legal d'inserir tot tipus de publicitat als programes informatius. La normativa europea és taxativa. Llevat de TVE, les altres cadenes es fan l'orni. Mentrestant, pel que sembla, als televidents només ens resta el dret a la rebequeria. Ja ho deia La Trinca, en una de les seves cançons, amb to sorneguer: "al poble, que el donin pel sac!" El quid és vendre's a un sol client, a canvi d'un sucós dineral. 

No és la primera vegada que en parlo. A més, m'he pres la molèstia  de referir l'enganyifa mitjançant correus electrònics als "defensors del lector" de periòdics, mostrant el meu rebuig a la mesura. A través del to de llurs respostes, he copsat que la queixa els importunava. Sempre han acabat llençant pilotes fora, esbandint-se la responsabilitat. S'han plegat olímpicament a la submissió fidel al  "capo" que els té contractats a sou. Quan estudiava, vaig entendre  que les lleis eren del què se'n diu "compliment obligat". 

Dilluns d'aquesta setmana, tots els diaris es llevaven -de bell nou- amb una altra portada falsa. Interpreto que "per real decret" del  govern espanyol. L'ham del nyap tenia a veure amb la batussa  impresentable de la llei del "sólo sí es sí". Quin cúmul de  despropòsits! Veient que pixen fora de test, s'entesten a convèncer acceleradament al personal: "Uno de cada cinco delitos se cometen  en la red. Ayúdanos a protegerte. No seas la próxima víctima". 

No sé pas si riure o plorar. Hauria estat molt més fàcil, operatiu i  eficient destituir o "fulminar" la ministra Irene Montero. En qualsevol  cas, segur que qui pagarà els plats trencats de l'embolat seran la  ministra Pilar Llop (de justícia) i la magistrada Victòria Rosell (actual  delegada del govern contra la violència de gènere)... Quina  credibilitat pot tenir un govern que fa aigües per tot arreu? No li  trepana l'oïda la veu del carrer amb les vagues de mestres, sanitaris,  personal de justícia i taxistes? Sense oblidar el desencís del col·lectiu  pensionista. La "solució" tampoc no passa per donar "llonguets per avui i engrunes per demà". De pas, també hauria d'anar cap a casa la Raquel Sánchez, ministra de transports, per l'esperpent dels trens d'Astúries i Cantàbria que no passen pels túnels. Falsos i més falsos!  “A cagar, a la via”! És una grolleria, però s'hi escau al mil per mil. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local