Política municipal

VeC reivindica la necessitat que Sant Francesc esdevingui una Casa de l’Hospitalitat intergeneracional

Vilafranca En Comú ha celebrat una xerrada anomenada

Vilafranca En Comú ha celebrat una xerrada anomenada "Cuidem, cuidem-nos". Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca En Comú ha celebrat una xerrada anomenada "Cuidem, cuidem-nos" on han intervingut, la catedràtica emèrita d'antropologia i especialitzada en envelliment, gènere i cures, Dolors Comas d'Argemir, i la portaveu de la formació i professional de l'àmbit de la salut, Montserrat Romagosa.

L'objectiu és posar sobre la taula la necessitat que Vilafranca es mogui i sigui una vila cuidadora i acollidora reivindicar les polítiques de cures i les xarxes de suport comunitari, com una eina fonamental per fer front a les desigualtats socials. Especialment en col·lectius més vulnerables com gent gran que viu sola, dones soles amb infants a càrrec, persones amb diversitat funcional o persones migrades amb feines precàries.

Per això Vilafranca en Comú, han explicat diverses propostes que tenen per objectiu fomentar la xarxa veïnal, apropant les activitats relacionades amb la gent gran als barris, com els tallers de memòria, activitats físiques, projectes destinats a la solitud no desitjada. En aquest sentit, han posat l'accent en la necessitat que aquestes polítiques deixin d'aplicar-se de manera desconnectada dels barris i obviant la importància de la relació veïnal, el suport mutu entre veïnes i veïns.

A tall d'exemple, insisteixen en la necessitat d'impulsar la Casa de l'Hospital al claustre de Sant Francesc. Es tracta d'una plataforma de serveis o també anomenat "centre de cures" que estaria enfocat en la gent gran i tots aquells col·lectius que reben i ofereixen cures pensant per totes les necessitats i edats. És a dir, un servei municipal on centralitzar els programes i recursos relacionats amb la cura. En aquest sentit, expliquen que no volen que sigui un espai exclusiu per aquest ús, ja que hauria de continuar mantenint actes culturals, activitats intergeneracionals i activitats diverses, perquè evitar un model que fomenti l'exclusió de la gent gran, anomenada edatisme.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local