8M

El Comitè de Vaga 8M de Vilanova i la Geltrú fa una crida a la Vaga General

8M Comitè de vaga. Eix

8M Comitè de vaga. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest 8 de març, Dia de les Dones, des de l’assemblea Feminista i el Comitè de Vaga 8M de Vilanova i la Geltrú convoquem totes les veïnes a la Vaga General sota el lema “Unides i Combatives VENCEREM”.

Denunciem que estem esgotades d’una situació d’empobriment col·lectiu que demana la nostra acció, i entenem que les reivindicacions d’aquesta efemèride feminista són centrals en la lluita contra totes les desigualtats. Per aix  cridem a la Vaga General, que està emmarcada en la convocat ria a la vaga de Feministes Anticapitalistes i de la Xarxa Feminista, i que passa per fer efectiva una vaga laboral, de cures, de consum i d’estudiantat; una vaga total que és la nostra impugnació a un sistema desigual.

No podem obviar que la vida del conjunt de la classe treballadora empitjora en un mercat laboral cada cop més precari, en un encariment sense precedents del preu de l’habitatge on hem de viure i de l’energia per escalfar-nos, i en un sistema social que denigra les cures i la reproducció de la vida. En aquest panorama, les dones de classe treballadora, amb o sense feina regulada, ens emportem la pitjor part de l’emmagriment de les condicions de vida. Perviu la bretxa salarial, les dobles o triples jornades perquè a les dones se’ns assigna la cura de persones dependents i la criança, es precaritza el treball feminitzat, i sofrim agressions sexuals als llocs de treball i fora d’aquests. No reneguem dels drets conquerits, per  constatem que ha calgut la lluita hist rica de totes per assolir-los i que ens caldrà unir forces per consolidar-los i aprofundir en la nostra llibertat, ara que s’organitza una reacció mis gina i lgtb foba que vol foragitar-nos de l’espai conquerit. Les dones racialitzades, les dones que no ens regim per l’heteronorma, les dones trans, les que qüestionem de qualsevol manera el sistema cis, les dones amb diversitat funcional, les dones sense llar, les dones grans, les dones migrades i les racialitzades, i les descendents de les colonitzades som subjecte del canvi i, juntes, fem una crida a tota persona per a què s’uneixi a la Vaga General el proper 8 de març i ens acompanyi al llarg dels actes reivindicatius.

Us adjuntem els actes previstos que emmarquen la jornada del 8M d’enguany:

5 març

11h – Encartellem per a la Vaga General! Sortida a encartellar des de Ca la Tomasa 12h – Vermut i Exposició Hist ria del Feminisme de “No em toquis la Tecla”, col·lectiu feminista de Sitges a Ca la Tomasa

7 de març

19.30h – Marxa nocturna NO mixta des de la Plaça dels Alumnes Obrers

21h – Sopar de biquinis i projecció documental “El Sostre Groc” a l’Ateneu Vilanoví

8 de març

9.00h – Emorzar popular, taller de pancartes i activitats diverses a la plaça Soler i Carbonell

10h – Piquets informatius per la ciutat

12h – Manifestació del 8M des de la plaça de les Neus

13h – Lectura de manifest i actuacions varies a la plaça de la Vila

16.30h – Bloc Vilanoví per marxar plegades a la Manifestació de Barcelona a l’estació de RENFE

18.30h – Manifestació de Barcelona des de plaça Universitat

Autoorganització, solidaritat i resposta col·lectiva. Unides i combatives, vencerem!

 

ADS, ARRAN, Bullanga Feminista, CGT, COS, Dones Artessanes, Endavant, Feministes Anticapitalistes i PAH 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local