Gestació subrogada

Maternitat subrogada: el poder dels diners

Ana Obregón sortint en cadira de rodes de l'Hospital. Revista 'Hola'

Ana Obregón sortint en cadira de rodes de l'Hospital. Revista 'Hola'

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Avui ens aixequem amb la gran notícia que l’Ana Obregón ha sigut mare als 68 anys, per descomptat amb una gestació subrogada com no podia ser d’altra manera. Tot i això, ha sortit de l’hospital on ha anat a recollir el seu “encàrrec” en cadira de rodes (potser pel mal que ha patit en el seu compte corrent?)

Em sorprèn una vegada més la preocupació generada per qüestions com “pobre criatura es quedarà orfe molt petita” “pobre Ana després de perdre un fill retroba la felicitat”...

La felicitat seva a costa de la desesperació d’un altre, ella que va perdre un fill, que coneix el dolor que això representa, el recurs que troba per apaivagar el seu dolor és provocar la pèrdua d’un fill a una altra dona?

Separar els fills de les mares sempre és una crueltat, tant se val que sigui a les fronteres, a les guerres... A més d’una vulneració de la llei espanyola, perquè malgrat que als Estats Units sigui legal, a Espanya el Tribunal Suprem es molt categòric quan afirma “és una greu vulneració de drets per a la mare gestant a l’igual que per al nen en general”.

El preocupant és que algunes persones, com Ana Obregón, creguin que el seu poder econòmic els permet mercadejar amb el cos d’una dona i del seu nadó.

No és just que els rics s’aprofitin d’aquesta vulnerabilitat, en aquestes situacions mai es signa un contracte entre persones lliures i en igualtat de condicions. Una part preval de forma flagrant sobre l’altra, tot plegat generant un mercat multimilionari.

La dona gestant des del primer moment signa un contracte on tot està decidit pels compradors: des de  perdre el dret d’afiliació -aquell que la reconeix com a mare quant pareix- fins a decidir què pot i no menjar, no poder mantenir relacions sexuals durant l’embaràs....

Es miri per on es miri la gestació subrogada és una explotació reproductiva  i una violència contra les dones perquè suposa una cosificació del seu cos i una instrumentalització que les converteix en un mitjà per obtenir un fi.

Per tant, la maternitat subrogada és un atac contra els drets de les dones i del infants. En el moment del part, les dones ja no són un suport, són una nosa, no poden veure el seu fill, no el podran alletar i els pares compradors no li permetran cap contacte, just en aquell moment s’han convertit en l’enemic, una persona que cal allunyar, perquè el seu recent comprat nen no sàpiga mai qui ha estat la seva mare biològica.

La maternitat ha de ser lliure. No és pot imposar per cap motiu social, cultural, religiós o econòmic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local