Rendició de comptes

Una Vilanova i la Geltrú millor

Olga Arnau. EIX

Olga Arnau. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les darreres setmanes, molta gent m’ha preguntat: “Com és que feu aquests canvis de mobilitat a poques setmanes de les eleccions?” Suposo que és la pregunta que li farien a un polític que només busca resultats electorals. Però no és el meu cas; la meva implicació en política va més enllà dels objectius personals o partidistes. Jo vinc del món de l’empresa i de l’associacionisme. Em vaig involucrar en política per millorar la meva ciutat. I si hi ha projectes que no s’han pogut impulsar fins al 2023, els tirem endavant perquè per a mi el més important és Vilanova i la Geltrú, no pas el càlcul electoralista d’una decisió determinada.

Com a alcaldessa em sento molt satisfeta de la feina feta i amb la consciència ben tranquil·la per no haver deixat res al tinter del que estava a les mans d’aquest govern municipal. Mesures impopulars? Crec que d’aquí a uns anys ningú tindrà cap dubte que va ser encertat propiciar un centre de la ciutat més amable per a les persones i amb menor circulació de trànsit rodat. L’emergència climàtica global exigeix accions contundents, i hem assumit aquest repte amb totes les conseqüències. Encara ens quedarà molt a fer, per descomptat, i un dels temes a millorar és la gestió dels residus per augmentar el reciclatge. 

A punt de la convocatòria oficial d’unes noves eleccions, fa uns dies des de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hem fet públic un document de rendició de comptes amb la ciutadania. L’hem publicat al web i l’hem fet arribar a les llars en paper. Tothom hi pot consultar les accions més destacades. Òbviament no hi és tot; és impossible, perquè l’Ajuntament és gran i és molta la feina que desenvolupa cada àrea. Però sí que hi trobareu l’essencial i algunes xifres prou il·lustratives. M’agrada destacar especialment la gestió econòmica, que és una tasca invisible, però que ha estat extremadament rigorosa i responsable. És important que els vilanovins i vilanovines sàpiguen amb quins recursos compta l’Administració local, i la gestió d’aquest govern ha permès reduir el deute en 10 milions d’euros! Es diu aviat. Això ens ha permès recuperar la capacitat d’inversió, tot i que hem hagut de fer front a pagaments extraordinaris que venien heretats de mandats anteriors.

La publicació d’aquesta rendició de comptes és un exercici de transparència, però també una obligació que ens imposem com a govern. Al juny de 2019 vam adquirir un compromís per millorar la ciutat i aquesta és la feina que hem fet. El grau de compliment del Pla d’Acció Municipal és de més del 90%, malgrat les adversitats, i això ho considero un gran mèrit de tot l’equip humà que forma l’Ajuntament, un conjunt professional que ha demostrat una gran capacitat d’adaptació als canvis.

Efectivament. Perquè no hem d’oblidar que aquest ha estat el mandat més difícil, inèdit i extraordinari per la complexitat que ha suposat gestionar la pandèmia, amb la crisi social, econòmica i sanitària que se’n va derivar. Ho vam afrontar amb responsabilitat i ens hi hem deixat la pell perquè ningú quedés enrere i després poguéssim reactivar Vilanova i la Geltrú entre totes i tots.

No fem les coses perquè venen eleccions. Vam començar a treballar des del minut u. La Covid-19 ho va paralitzar tot, van canviar les regles del joc, vam continuar treballant amb les restriccions, i vam activar després plans que necessiten un temps de cocció. A mi també m’agradaria que tot anés més de pressa, però els projectes han de seguir el seu procés de maduració. Vilanova i la Geltrú entra en la primavera de 2023 amb arrels sòlides, el camp ben llaurat i abonat, i amb la certesa que seguirem collint bons fruits en el futur immediat. Jo estic compromesa en aquest repte, que requereix la confiança i la col·laboració de totes les persones que integrem la ciutat.

Olga Arnau i Sanabra
Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local