República

1 d’abril 1939, i encara hi som!

Proclamació de la Segonaa República. Eix

Proclamació de la Segonaa República. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Començava la pitjor època, aquella que revestida de pau va sembrar el terror, fruit de l’odi i la venjança contra tot el que tingués el més mínim matis d’esquerres, d’independentista, de sindicalista...

Una època d’exilis exteriors i interiors, de pors i de silencis, de condemnes sense judici, d’empresonaments sense proves, d’expropiacions ideològiques, d’escarnis i de tortures...

No vàrem poder, saber o voler posar-hi un final mínimament digne.. i la llarga vida del dictador va imposar una llarga dictadura... tant llarga, tant... que encara ens dura, malgrat ara estigui disfressada, envernissada formalment de democràcia.

No nego els avenços, tant socials com polítics que tenim ara en comparació als 40 anys de franquisme, però... sempre un però, oi?... són tan minsos, tan dèbils, s’avança tant a poc a poc, quan no es retrocedeix... que s’ assembla més a allò que no pas a una veritable democràcia.

Uns hereus encara en llocs de poder, una judicatura carca i conservadora, una policia intocable, una casta política corrupta, prepotent i cada cop més mediocre per no dir inepta, un sistema electoral partidista, una fiscalitat super injusta, una església abusadora finançada amb diners públics, uns serveis públics cada cop més mancats de recursos, unes empreses privades i una banca cada cop més enriquides, un parc d’habitatges insuficient i pels núvols, amb un escàs 1% de lloguer públic social, una alimentació a preus d’escàndol, una sanitat pública empobrida...

Paral·lelament, un sistema educatiu cada cop més feble, destinat a fer una població que no qüestioni, que no analitzi, que no pensi...

El debat no existeix, són només insults, desqualificacions, cridòries... tant en el pla polític com en el ciutadà.

Quin panorama!!!  No podem continuar així... cal trencar amb aquest sistema continuista, on tot es disfressa perquè tot segueixi igual... trèiem les màscares al sistema i construïm una societat amb valors nous: equitat, solidaritat, reflexió, anàlisi, respecte per la Natura... i un llarg etcètera.

Neus Benavent i Vallès
Garraf per la República

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local