Eleccions municipals

Carta oberta de l'Associació Pro Vegueria Penedès en ocasió de les properes eleccions municipals

Roda de premsa de l'Associació Pro Vegueria Penedès. Eix

Roda de premsa de l'Associació Pro Vegueria Penedès. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La nostra associació té com a objectiu bàsic mantenir el llegat i l’esperit de la Plataforma per una Vegueria Pròpia que, com és ben sabut, va ser l’entitat que va dinamitzar el moviment popular i associatiu a favor de la Vegueria Penedès, i que va comptar com a suport fonamental amb l’adhesió de la immensa majoria del Ajuntaments de les quatre comarques així com dels respectius Consells comarcals.

S’acosten ara eleccions municipals i volem recordar tant als candidats que es presentaran per als 72 municipis de la Vegueria com als partits polítics i agrupacions electorals on estan enquadrats, que estem vivint uns moments decisius perquè la Vegueria disposi en el seu territori dels serveis dels Departaments de la Generalitat, així com del tan necessari i desitjat Pla Territorial. I és que en aquest darrer any i mig la Generalitat està accelerant el desplegament dels serveis i las finalització del Pla Territorial.

En aquestes circumstàncies, ens atrevim a demanar que els alcaldes i alcaldesses que surtin elegits, començant pels de les quatre capitals comarcals i continuant pels més de 800 regidors que formen part dels 72 consistoris, siguin al màxim de proactius en la implementació i el desplegament de la Vegueria. Prec que també volem fer extensiu a l’actuació dels Consells Comarcals, constituïts tots ells per regidors electes.

Som conscients de l’enorme tasca que comporta gestionar els nostres ajuntaments, cosa que obliga a centrar la majoria d’esforços dels electes, però voldríem invitar-los a anar un mica més lluny i alçar la mirada més enllà dels límits municipals i comarcals, i tenir en compte el marc de la Vegueria convençuts que ha d’acabar sent l’instrument idoni per atènyer una millor i més eficient racionalitat administrativa, mitjançant els instruments adequats, com ho podria ser un organisme que dinamitzés l’autogovern del Penedès. Tot plegat per tal d’aconseguir un increment del benestar de les persones.

Reiterem que els alcaldes i alcaldesses han de jugar un paper preeminent en la consolidació de la vegueria i tal volta també seria oportú que cada ajuntament disposés d’una “regidoria de Vegueria”. Des de l’alcaldia i/o des de la regidoria caldria estar al cas de totes les novetats que s’anessin produint i alhora encarregar-se d’impulsar aquelles iniciatives, tant les que parteixin del Govern com les promogudes pel mateix Ajuntament, destinades a fer de la Vegueria Penedès una terra “rica i plena”, amable, sostenible, envejable, on doni goig de viure.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local