Política municipal

Vendre fum i quedar-se sense peles

Jordi Medina Alsina. Eix

Jordi Medina Alsina. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Normalment s’esperen 90 dies a fer una valoració dels nous governs però, a Vilanova i la Geltrú hi ha línies vermelles que ja s’han traspassat i amb elles ja podem entreveure com anirà aquest mandat del PSC i ECP. Els primers dies tot han estat titulars miraculosos per mostrar el “bon govern” que havia arribat però, tot acaba sent fum perquè no hi ha actuacions darrere els seus titulars i les seves promeses. Alhora, la pujada de sous i la creació de càrrecs directrius l’únic que reflecteix és una manca de coneixement i de capacitats a l’hora de gestionar un pressupost municipal, quelcom que ja augura a retallades en les partides de les diferents regidories i una pujada d’impostos directes a la ciutadania.

Era evident que els primers dies dirien que el govern anterior tot ho va fer malament i que ara ells (PSC i ECP) tot ho farien bé. Les típiques declaracions quan hi ha canvis de govern. El curiós ha estat anar veient com anunciaven un contracte de reforç de la recollida de residus, el canvi d’enllumenat o l’increment de línies interurbanes. Aquestes, entre altres, son actuacions fruit del govern anterior amb licitacions aprovades per ple en el mandat anterior. Estic a l’espera de les actuacions del govern actual. Els primers dies l’alcalde ja va prometre la reconversió de la ronda ibèrica amb dos carrils per sentit en la seva totalitat però, ara resulta que hi ha informes tècnics que no ho recomanen. Titulars plens de fum.

El primer que van fer al ple va ser apujar els sous dels regidors i van ofendre’s de les crítiques d’ERC al respecte, fins i tot, negant que s’haguessin apujat els sous. Els números son molt clars: jo mateix fent la mateixa feina que feia en el mandat anterior ara cobraria 14.648,76€ més anuals (arribant als 58.594,76€). Que em perdonin si això no és apujar-se els sous! I no només això, en el passat ple ens van portar a aprovació la creació de tres càrrecs directius de l’Ajuntament amb uns sous que pugen en total 204.249,33€ per tapar els càrrecs de confiança amb perfil tècnic que volen imposar tenint en desacord als sindicats.

Sembla com si els sobressin els diners quan saben perfectament que la situació econòmica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no pot assumir tots aquests increments de sous i aquesta creació de càrrecs directius. Ja van haver de retallar partides de les diferents regidores per poder crear aquests càrrecs directrius. Aquests fets demostren que hi ha una inconsciència i una manca de capacitat per gestionar el pressupost municipal. Han hagut de retallar partides d’escola inclusiva, d’acció climàtica o d’atenció als barris -partides que ells mateixos van imposar per facilitar l’aprovació del pressupost actual-. Per poder assumir aquest increment de sous i la creació dels càrrecs directrius els propers anys tindrem una retallada de partides a les regidories i un increment d’impostos directes a la ciutadania.

I per més INRI creen un Consell de Ciutat que ha de debatre sobre el futur estratègic de la ciutat sense definir-ne abans els objectius i les línies estratègiques. Han creat un Consell il·legítim perquè no ha nascut amb cap consens amb la resta de forces polítiques del plenari i està compost, en la seva majoria, per gent propera al PSC. No hi ha entitats socials, ni plataformes d’habitatge, ni entitats ecologistes... Han creat una pantomima per poder dir que son participatius però, saben perfectament que aquest ens no és representatiu. Tot allò que s’aprovi en aquest Consell dels Amics del govern no tindrà cap credibilitat. Des d’ERC els vam enviar tot un llistat de persones i entitats perquè formessin part d’aquest consell però, es veu que no eren amics del govern i per això no els van acceptar.

Independentment dels colors polítics és obvi que no anem bé. Tenim un govern que només sap vendre fum i que amb la seva pujada de sous i creació de càrrecs ja s’ha pelat el pressupost municipal. Ens esperen quatre anys complexos. Temps al temps.

 

Jordi Medina Alsina

Regidor d’ERC a Vilanova i la Geltrú

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local