Seguretat

Portes un esprai de defensa personal?

Espray pebre. Eix

Espray pebre. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Moltes persones desconeixen els avantatges d’utilitzar un esprai de pebre. No es pot subestimar la importància de la nostra seguretat personal. Per als ciutadans que busquen protegir-se de manera efectiva i legal en situacions de perill, l'esprai de pebre homologat és una solució ideal. Parlarem sobre els seus beneficis. 

L'esprai de pebre, és una eina de defensa personal que no deixa seqüeles i incapacita temporalment un possible agressor a distància durant uns 45 minuts. Causa una sensació de  cremor intensa als ulls, la boca i la pell, ceguera temporal i sensació de dificultat per respirar.  Aquest efecte immediat dona temps per escapar-nos de l’agressor i trucar al 112, una situació  que ens pot salvar de conseqüències negatives o que, fins i tot, ens pot salvar la vida. 

Un dels principals beneficis de l'esprai de pebre és la portabilitat. La seva mida compacta  permet portar-lo fàcilment a la butxaca, convertint-lo en una eina de defensa accessible i sempre disponible. El seu ús també és força senzill, no requereix d’un entrenament especialitzat perquè un ciutadà l’utilitzi de manera efectiva. 

A més, l’ús d’un esprai homologat és completament legal, cosa que garanteix a la persona la tranquil·litat que el seu ús per defensa personal no li causarà problemes amb la llei. La seguretat personal no ha d'estar en conflicte amb la legalitat. 

Un altre avantatge de l’esprai és que pot dissuadir la violència. Treure l’esprai de la butxaca  pot alertar els delinqüents, veient que les seves possibles víctimes es poden defensar; i pot  ser dissuasiu perquè l’agressor desisteixi, en el millor dels casos.  

L'ús de l'esprai de pebre minimitza el risc de lesions en un enfrontament. En aquesta línia,  promou una cultura d'autodefensa responsable centrada en la minimització de la violència. A  més, altres models d’esprai deixen una marca ultraviolada invisible a l’agressor que permet  identificar-lo fins a 48 h després. 

En conclusió, l'esprai de pebre és una eina de defensa personal molt efectiva, forma part de  la cultura de la seguretat que inclou: la prevenció, prendre consciència del nostre entorn i, sempre que sigui possible, mirar d’evitar confrontacions directes que poden comprometre la  nostra integritat física. I tu, ja el portes a sobre? 

Robert Monzonis Gomez
Director de Seguretat
Psicòleg Jurídic
Professor en Seguretat Privada

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local