Mandat 2023-27

100 dies de govern, 100 dies començant a fer possible una millor Vilanova i la Geltrú

Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, a la roda de premsa de valoració dels 100 dies de govern. EIX

Juan Luis Ruiz, alcalde de Vilanova i la Geltrú, a la roda de premsa de valoració dels 100 dies de govern. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Una cita atribuïda a Aristòtil afirma que “la política és l’art d’allò possible” i és, precisament, aquesta màxima la que es pot dir que hem aplicat, des del govern de Vilanova i la Geltrú, en els 100 primers dies del nostre mandat.

Perquè és cert que tenim moltes ganes de fer possible el canvi que la nostra ciutat es mereix i, en la cerca del qual, molts ciutadans i ciutadanes ens van fer confiança, però també ho és que hi ha canvis que, si es volen fer bé, no són tan ràpids com desitjaríem. A més, cal tenir en compte que la  situació econòmica en què es troba l’Ajuntament ens obligarà a tirar endavant un pla de sanejament i que constrenyerà, en l’exercici 2024, algunes de les actuacions que volem tirar endavant al llarg del mandat.

No obstant, malgrat les dificultats, tenim tota l’energia i totes les idees per donar-li la volta a la ciutat amb polítiques que, per un costat, han de millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania i que, per altre, han d’assentar les bases per a un futur ple d’oportunitats.

Així, pel que fa a la millora del dia a dia de la ciutadania, hem centrat els nostres esforços en un espai públic absolutament degradat, fet que dificultava el seu gaudi per parts dels vilanovins i vilanovines i que ens restava atractivitat per als visitants.

En aquest sentit, hem adaptat el servei de neteja viària i hem ajustat al màxim les hores de treball per tal de fer front de manera més eficient a les demandes de l’activitat estiuenca i de l’increment de la població en aquest període de l’any. També hem reforçat la recollida de residus, hem substituït contenidors i hem creat un nou servei de neteja i desinfecció en els entorns dels contenidors.

De la mateixa manera que hem començat a substituir les lluminàries antigues per noves amb tecnologia LED.

Pel que fa la mobilitat, un altre dels grans reptes de la ciutat, i davant la necessitat de revertir moltes de les actuacions posades en marxa per l’anterior govern sense consens i, en alguns casos també, sense sentit comú, hem dut a terme la reversió de les modificacions iniciades a la rotonda entre la ronda Europa i la ronda Ibèrica i en les properes setmanes procedirem a la reversió dels canvis en la rotonda de l’avinguda Eduard Toldrà. I, en el cas de la ronda Ibèrica, està en marxa un projecte de reacondicionament que ha de contemplar el seu desdoblament en dos carrils en l’extensió màxima que sigui possible.

Respecte les polítiques iniciades per a fer possible una ciutat amb futur, hem signat un acord amb la Generalitat i el govern d’Espanya per a la construcció a la ciutat de 196 habitatges destinats a lloguer de famílies en situació de vulnerabilitat. Així mateix, hem garantit l’èxit del pas de la Copa Amèrica per la ciutat, com a esdeveniment tractor de nous esdeveniments, d’impuls del coneixement de la nostra ciutat arreu i com a important punt d’inflexió en l’impuls de l’economia blava, aquella que es genera entorn de la mar i les seves activitats, com a generadora d’inversions i llocs de treball. I, finalment, hem iniciat les obres de renaturalització de la Platja Llarga, un espai que recuperarem per al gaudi ciutadà, així com, per a usos socials i educatius.

D’altra banda, en aquests 100 primers dies de govern, hem impulsat el tan necessari i reclamat canvi en les formes de fer política des del govern municipal. Així doncs, totes i cadascuna de les actuacions d’aquest govern, s’han impulsat des dels diàleg amb els veïns o veïnes, amb la resta de grups polítics i amb les entitats afectats i han estat explicats amb la màxima transparència. Una manera de fer en la qual aprofundirem al llarg del mandat, també, a través de la reformulació d’algunes qüestions relatives a l’organització del propi ajuntament, que ha de generar nous instruments d’escolta activa de la ciutadania i guanyar, necessàriament, en proximitat als diferents barris de la ciutat.

En definitiva, hem començat a fer camí amb una feina intensa i amb un govern municipal dedicat, en exclusiva, a Vilanova i la Geltrú. Queda molt per fer, molts reptes per afrontar i molts projectes per impulsar però estic absolutament convençut que perseverant en la línia de treball iniciada, amb les prioritats clares i sense perdre de vista el sentir majoritari de la ciutadania, farem possible una millor Vilanova i la Geltrú per tots i totes.


Juan Luis Ruiz
Alcalde de Vilanova i la Geltrú

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local