Transport públic

La Taula de Mobilitat del Penedès es convocarà el 5 de desembre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Govern de la Generalitat convocarà el dia 5 desembre la Taula de Mobilitat del Penedès després que molts ajuntaments i consells comarcals la sol·licitessin a través de mocions als plenaris 

Després de més d’un any sense convocar aquest espai per abordar la mobilitat del Penedès, el Govern de la Generalitat convocarà la Taula de Mobilitat del Penedès el proper dia 5 de desembre. De moment només es coneix el dia de la reunió; els detalls sobre el lloc i l’ordre del dia no s’han fet públics als membres que la conformen.  

Les greus deficiències de mobilitat que pateix el Penedès i que venen accentuades en els darrers mesos pels problemes amb els bus exprés a Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, i a la resta de municipis on donen servei a la Vegueria del Penedès, així com les contínues mancances amb Rodalies, van motivar que des de Impulsem el Penedès/JUNTS es proposés la presentació de mocions als plenaris dels ajuntaments i consells comarcals del Penedès, per tal que el Govern convoqués la Taula, petició a la que finalment ha accedit.  

Ambdues formacions han sol·licitat que els problemes que afecten a la mobilitat es tractessin des de la seva globalitat. Per aquest motiu es demanava convocar la Taula i no només prendre mesures puntuals que s’ha demostrat no resolen els problemes diaris de mobilitat dels penedesencs i penedesenques.  

Per a Impulsem el Penedès/JUNTS no es poden tornar a repetir les escenes de cues d'usuaris i autobusos plens amb usuaris drets en els serveis que uneixen les comarques de l'Alt Penedès i Garraf amb Barcelona. 

Des de Impulsem el Penedès/JUNTS es traslladarà a la Taula les següents propostes i peticions per avançar en la millora real de la mobilitat pública al Penedès: 

L’impuls d’una autoritat del transport públic penedesenca que planifiqui el transport públic de la vegueria, - tenint en compte que al 2028 acaben les concessions, i el futur traspàs de rodalies-.  

• Reforç del bus exprés entre les comarques de la Vegueria del Penedès i Barcelona (e5,e6,e15.1, e15.2, e16 i e18) 

• Ampliació del bus exprés amb les noves línies del Vendrell cap a Barcelona via AP7 i Calafell-Cunit cap a Barcelona via C32. També un servei Baix Penedès-UAB. 

• Posada en marxa del bus exprés a l’eix C15 entre Igualada-Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 

• Creació d’un carril Bus VAO entre Castelldefels i Barcelona. 

• Ampliació del servei del transport públic entre hospitals i els municipis que conformen el Consorci Sanitari Penedès-Garraf - actualment compta amb una expedició cada 3 hores -. 

• Estudi d’un baixador d’Alta Velocitat al Penedès.  

• Estudi del projecte Tren Tram (Tram Penedès Marítim) entre Sitges/Ribes i El Vendrell seguint el traçat de l’antiga C246.  

Entenem que el Govern té l’obligació de donar resposta a les necessitats de mobilitat dels penedesencs i penedesenques, ja que es necessita amb urgència una solució global. El govern no pot fer com si el Penedès no existeixi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local