Falta de sensibilitat

La Generalitat continua donant l’esquena a les deficiències del transport públic i les necessitats de mobilitat del Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Impulsem El Penedès vol fer pública la seva profunda decepció i malestar per la manca de respostes de la Generalitat de Catalunya a la situació del transport públic al Penedès, després de la Taula de Mobilitat celebrada el passat 5 de desembre a Barcelona, que va comptar amb la participació de diversos agents i representants territorials i institucionals de la vegueria.

La reunió va servir per a constatar, una vegada més, el desinterès per part del Departament de Territori a les necessitats i mancances de la ciutadania del Penedès, i corroborar que la Generalitat no disposa de cap estratègia per abordar els reptes presents i de futur en matèria de mobilitat.

També volem expressar el nostre enorme desencís per l’absència de la consellera de Territori, Ester Capella, en aquesta reunió, que evidencia la nul·la voluntat de resolució i d’atenció que el govern de la Generalitat presta a les demandes i els problemes reals de la gent.

Els representants de la gestió de la mobilitat al nostre país han girat de nou l’esquena a demandes urgents com el col·lapse del bus exprés a Vilafranca i Vilanova, o les deficiències i freqüències saturades que registra cada dia el servei de Rodalies. També continuen ignorant la situació límit i vulnerable que pateix la comarca del Baix Penedès pel que fa a la mobilitat per carretera, on no hi ha servei de busos exprés i els descomptes aplicats a la C-32 són més que insuficients.

Així mateix, en relació al transport interurbà per carretera lamentem la manca de sensibilitat mostrada pels responsables del departament de Transports per la singularitat d’una vegueria que presenta un gran nombre de petits nuclis i municipis amb grans necessitats de connexió.

Abans que al 2028 finalitzin les actuals concessions,  reclamem que al nostre territori s’implementin  serveis a demanda en moltes de les rutes i itineraris que són perfectament viables tant des del punt de vista tècnic com econòmic, i que permetrien una millor flexibilitat i eficiència, alhora que reforçar la seguretat dels viatgers, davant les dificultats amb què es troben algunes línies amb busos de gran capacitat quan circulen per algunes de les nostres vies locals i comarcals.

Des de Impulsem El Penedès mantindrem ferma la nostra posició de denúncia i reivindicació perquè la Generalitat de Catalunya adopti les mesures necessàries i destinin els recursos per dignificar els serveis de transport públics i la xarxa viària que ens connecta amb la capital catalana i la seva àrea metropolitana.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local