Política

ERC presenta propostes per defensar el Penedès

Roda de premsa d'ERC Alt Penedès . Eix

Roda de premsa d'ERC Alt Penedès . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els republicans presenten al ple del Consell Comarcal dues mocions que es basen en la defensa d’un model propi pel Penedès i Catalunya en àmbits com la mobilitat, amb l’aposta del tren com a eix central, i el finançament dels ens locals per poder garantir els serveis que la gent necessita.

El Penedès afronta molts reptes a nivell territorial. Un dels més importants és l’àmbit de les infraestructures. Pel Penedès hi passen les principals infraestructures del país, entre les quals l’AP7. L’any passat el govern espanyol del PSOE-PSC i dels Comuns va encarregar un estudi per ampliar amb un quart carril l’autopista, fet que provocarà més trànsit, més contaminació, més camions i més accidents. ERC presenta al ple del Consell Comarcal una moció per instar a l’Estat i al govern del PSOE-PSC-Comuns a tirar enrere aquesta ampliació.

Pere Sàbat, portaveu dels republicans, apunta que “el futur del Penedès passa pel tren, és aquí on s’han de situar els esforços i les inversions amb l’Eix Transversal Ferroviari i amb la millora de la xarxa de rodalies que és la que utilitzen milers de persones cada dia a la nostra comarca”. Sàbat apunta que l’aposta pel transport rodat és una aposta fallida i del segle passat i que respon a una concepció superada de la mobilitat i del territori.

La defensa del Penedès amb un model propi i que estigui connectat a les xarxes de comunicació és una de les prioritats dels republicans i per això refermen la seva aposta pel transport ferroviari tant de passatgers com de mercaderies com a solució. Sàbat també defensa la necessitat de que la comarca tingui una parada de trens regionals perquè és “una aposta estratègica” però referma que el que solucionarà les necessitats i les deficiències del transport serà tenir una R4 “decent, puntual i fiable”.

Un model de finançament per ajudar als ajuntaments

D’altra banda els republicans també presenten una moció per defensar una millora del finançament, tant dels ens locals com del país. Anto Admetlla, consellera comarcal, defensa que ara que el govern del país ha presentat una proposta sobre finançament és important que des del Consell Comarcal s’hi doni suport. La proposta de finançament singular està basada en la sobirania fiscal i ha de permetre acabar amb l’espoli dels 22.000 milions d’euros anuals, és a dir fent possible que els recursos que es generen a Catalunya es gestionin des de Catalunya per poder donar resposta a les necessitats de la gent. Admetlla recorda que el CCAP ha donat suport mitjançant mocions a millores del finançament i que ara que hi ha una proposta sobre la taula és el moment de fer efectiu aquest suport “tenim una proposta en ferm, viable i rigorosa, ara cal ser clar i donar suport a gestionar els nostres recursos per millorar la vida de la gent”. Admetlla va lamentar que dirigents del PSC qualifiquin de “privilegi” que Catalunya pugui gestionar els recursos que genera per donar resposta a reptes de país, com més hospitals i més escoles, i espera que “al Consell Comarcal puguem aprovar aquesta moció en defensa de Catalunya i d’un nou model singular de finançament que ajudi també als ajuntaments”. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local