Eleccions

Comuns Sumar presenta els candidats i candidates del Penedès a les eleccions al Parlament del 12M

Presentació dels candidats i candidates del Penedès a les eleccions al Parlament del 12M. Eix

Presentació dels candidats i candidates del Penedès a les eleccions al Parlament del 12M. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Es tracta d’un conjunt de persones molt arrelades al territori, moltes d’elles amb experiència de gestió, vinculades a moviments associatius i sindicals, i altres molt joves que demostren que l’edat no és cap impediment per a la participació política, sinó tot el contrari. 

Els Comuns del Penedès han organitzat presentacions a la premsa de les candidatures a Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Igualada. En la primera de les trobades amb els mitjans, el coordinador territorial de Comuns al Penedès, Ramon Arnabat, ha recordat el maltractament que el Penedès ha patit reiteradament pel que fa a les inversions del Govern de la Generalitat, sempre molt per sota del pes econòmic i poblacional del territori. En aquest sentit, ha destacat que els Comuns treballaran per revertir aquesta situació en un futur govern progressista de Catalunya després del 12-M. 

Iolanda Sánchez, que comparteix la coordinació territorial dels Comuns al Penedès amb Ramon Arnabat, ha plantejat la necessitat d’abordar de manera prioritària la problemàtica de l’accés a l’habitatge, que a molts municipis del Penedès ha arribat a cotes dramàtiques. Creu que cal impulsar des del Govern de la Generalitat, que és qui té les competències en la matèria, la construcció d’habitatges de protecció oficial en règim de lloguer a preus assequibles, una política que la Generalitat no ha prioritzat des de fa molts anys. 

Arantzazu Molina, per la seva banda, ha reclamat mesures per fer front a la sequera i evitar la desaparició de la vinya, entre les quals una aposta decidida per la reutilització de l’aigua i el seu ús agrícola i domèstic. 

Mario Téllez, candidat número 2 per la circumscripció de Tarragona, s’ha referit a la promoció del transport col·lectiu com una de les polítiques essencials i necessàries per a la millora de la mobilitat dels i les penedesenques. Així, ha apuntat al greuge que pateix la gent del Penedès per desplaçar-se a Barcelona i a Tarragona, tant pel que fa als temps de viatge com als preus. Téllez també ha recordat que el Baix Penedès és una de les comarques amb major índex d’atur de Catalunya, i ha reclamat polítiques de promoció econòmica i de drets socials allunyades dels macroprojectes. A les pròximes eleccions, doncs, està en joc el model de país que volem.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local