SANT PERE DE RIBES

CiU-ViA presenta al·legacions al projecte de Consorci Sanitari

CiU-ViA 09-11-2008 22:36 Lectures 921

Arxivat a:

Fa unes setmanes, el Ple de la Corporació va aprovar, sense el suport de CiU-ViA, els estatuts del Consorci Sanitari del Garraf. Aquest organisme gestionarà infraestructures tan importants com l’Hospital Sant Camil del nostre municipi o l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova. Tal com estan redactats, els estatuts obren la porta a conflictes entre municipis ja que no se n’ha treballat prou l’aspecte territorial ni la dimensió comarcal.


Què ha fet, mentrestant, Josep Antoni Blanco, president del Consell Comarcal i alcalde? Com a president del Consell Comarcal, s’ha mantingut al marge d’una qüestió que afecta tots els municipis de la comarca. Com a alcalde ha passat del tema, dificultant l’accés a la informació abans de l’aprovació i expressant en el mateix Ple el seu desinterès. Això és especialment greu si tenim en compte que el nou organisme regirà els destins del principal prestador de serveis sanitaris de Sant Pere de Ribes que, al mateix temps, és l’empresa amb més llocs de treball del municipi: l’Hospital Sant Camil.


Els estatuts aprovats presenten dos problemes principals: d’una banda, no integren en el Consorci l’Institut Català de la Salut, màxim prestador de serveis sanitaris del país. Això pot provocar perjudicis directes en els usuaris ja que complicarà el trasllat d’expedients, la programació de visites, etc. D’altra banda, el repartiment de vots no és respectuós amb la dimensió comarcal, de manera que amb el vot de tan sols dos municipis es poden adoptar decisions que alterin irreversiblement la cobertura sanitària del conjunt de municipis de la comarca.


Els dos punts han estat objecte d’al·legació per part de CiU-ViA, que, a més, ha demanat la inclusió en els estatuts d’una garantia de manteniment per a Sant Camil. D’altra banda, CiU-ViA ha iniciat contactes a nivell comarcal per intentar garantir una autèntica gestió compartida del nou ens, atesa la incapacitat per fer-ho de l’alcalde i president del Consell, Josep Antoni Blanco. Ell, que sempre ha proclamat un futur econòmic sociosanitari per al municipi, es desentén avui de la principal infraestructura sanitària que tenim.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No