OPINIÓ

Carta Oberta d’Eduard Pinilla

Han passat dos anys des d’aquell dia i és ara, a l’equador de la legislatura, que he optat per deixar el meu càrrec de regidor i passar-li el relleu a en Quim Arrufat. Sento la necessitat d’explicar els motius de la meva renúncia a tothom, però molt especialment als 1.366 vilanovins i vilanovines que en aquell moment van confiar en nosaltres, i també a tota aquella gent que amb el temps s’ha sentit considerada com una part més del nostre projecte.

Des del moment en què vaig acceptar ser cap de llista de la nostra agrupació vaig deixar molt clars dos punts a l’assemblea: en primer lloc, no volia cobrar per la meva tasca, i per tant volia que el sou que hagués de rebre com a regidor municipal a l’oposició anés a parar íntegrament al nostre grup municipal. La raó és molt senzilla: a la CUP hi ha moltes persones treballant que, sense ser regidors, hi dediquen un nombre molt important d’hores d’implicació. Per aquesta raó, m’hauria semblat un greuge acceptar una remuneració per la meva feina de regidor. En segon lloc, també vaig deixar molt clar que havia de ser una condició indispensable el fet de poder compatibilitzar la meva feina de 8 hores a Hitecsa amb la tasca institucional, tot i ser conscient de les dificultats que això comportaria.

Des del meu punt de vista, el càrrec de regidor ha de ser circumstancial i passatger; per aquesta raó, considero que mai s’ha de descuidar la nostra ocupació o vocació quotidiana, atès que si l’anem deixant de banda s’acaba generant dependència i necessitat del càrrec a l’administració, com s’ha donat i s’està donant en alguns casos. La situació en què jo em trobo és que cada dia que passa veig com s’accentuen les enormes dificultats de compatibilitzar la jornada laboral, la tasca política i la meva vida personal.

Cal tenir en compte que ara per ara la CUP té un únic càrrec electe, i que és aquesta persona l’única que pot representar la Candidatura d’Unitat Popular a les comissions informatives, a les juntes de portaveus, als plens i a d’altres instàncies municipals. L’altre grup municipal també ho fa amb un sol regidor i, per tant, es podria trobar en una situació similar. De tota manera les circumstàncies no són les mateixes, perquè disposa de plena dedicació a l’ajuntament i forma part de l’equip de govern.

A la CUP tenim molt clar que el regidor no és la persona que lidera el grup ni la que marca la línia a seguir, sinó que no és altra cosa que el portaveu de l’assemblea. Per això, per a nosaltres aquesta figura és important; però en cap cas insubstituïble. Per tant, l’únic canvi que es dóna a la CUP és el relleu del seu portaveu que, en endavant, continuarà seguint la mateixa línia que la nostra candidatura ha anat endegant des que té representació municipal.

En els darrers dies s’han pogut sentir i llegir alguns comentaris de persones que no entenen el fet que passem del número u al número onze de la llista: l’assemblea és sobirana i apostà de bon inici pel mecanisme de llistes obertes. Per tant, l’ordre numèric de la llista ens és un aspecte totalment circumstancial que no implica cap jerarquia. El tema és prou senzill d’entendre: per a poder assumir aquesta enorme responsabilitat cal tenir una capacitat de treball constant, un coneixement de primera ma de la realitat local i la suficient empenta per canalitzar les propostes generades des de la nostra candidatura. L’assemblea de la CUP va tenir presents tots aquests factors, així com la situació laboral, personal i anímica dels integrants de la llista, i per això va creure adient que en Quim Arrufat fos la persona amb la situació més idònia per poder afrontar els propers dos anys de legislatura.

En Quim i jo hem compartit diversos projectes: vam estar implicats en l’Ateneu Popular “L’Aixada”, formem part del col•lectiu “Palestina Resisteix” i vam iniciar a la nostra vila, junt amb altres companys i companyes, l’aventura de la CUP ara fa uns 4 anys. No tinc cap dubte que en Quim serà un portaveu perfecte de l’assemblea de la CUP al Ple del nostre Ajuntament, i no cal posar en dubte que seré al seu costat en tot moment.

Jo seguiré la meva tasca des dels diferents grups de treball: des de la Permanent i des d’on m’ho demani l’assemblea per Vilanova i la Geltrú i pels Països Catalans.Eduard Pinilla. CUP Vilanova i la Geltrú

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!