Opinió

Més plomes del Moixó.

La bona experiència del diari homònim que vaig mantenir durant el Carnaval a la web de la FAC i a Vilanova Digital i els comentaris bons i dolents, m'engresquen a seguir el bloc, aquest cop amb totes les festes populars i les tradicions.De petit jo era ja un autèntic hooligan de les tradicions del Penedès i amb la curta edat assistia a la festa Major que podia. Ara he consolidat un autèntic tour sagrat a l'estiu: Ribes, Baix-a-mar a Vilanova, la de les Neus de Vilanova i la Geltrú, Cubelles i la Geltrú, Sitges, Vilafranca, l'Arboç i Tarragona i algunes que apareixen a última hora.No us mentiré, m'agrada més el Carnaval que la Festa Major. Però la Festa Major, les festes majors, m'agraden i molt.Estem en una zona de fortuna. M'encanta explicar a tot vilanoví que em trobo que el que tenim a les nostres contrades -Penedès i part de Tarragona- és únic. La majoria dels humans que habiten en aquesta zona pensen que una Festa Major catalana és calcada a la nostra, doncs no! El sistema Penedès -per dir-ho així- és potser el referent català per a crear festes majors arreu. Vilafranca, Vilanova, Sitges i Tarragona són, sense cap mena de dubte, les puntes de la forca.


Tot no acaba aquí, però la festa Major és el patrimoni festiu més gran que tenim i el que veiem més proper.Les plomes del Moixó, el nou bloc a Vilanova Digital de les festes i la cultura popular. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!