OPINIÓ

'Els gats no pateixen, al carrer viuen bé, oi?' No siguem ignorants

Els gats que hi ha al carrer són un problema. Estem d’acord. Són un problema perquè en primer lloc ells pateixen, aquell no és el seu lloc. Són un problema perquè creuen sense mirar (òbviament) i a part de córrer ells perill, en correm els qui conduïm i no volem atropellar-los. Són un problema perquè hi ha veïns als que els molesten. Són un problema per varis factors, però són un problema PER CULPA NOSTRA. Som nosaltres qui els hem deixat al carrer. Som nosaltres qui no esterilitzem el gat de casa i el deixem passar hores fora prenyant gates. Som nosaltres els responsables de la seva situació.

A tots aquells que ens increpen quan ens veuen alimentar gats, dir-los que no, a nosaltres no ens agrada aquesta feina. Nosaltres preferiríem tenir tots els gats en cases d’acollida o encara millor, adoptats en bons hogars. No, no ens agrada als animalistes haver de sortir a alimentar gats faci fred o faci calor. Que els preguntin a l’associació vilanovina que cuida la major part de gats del carrer, si els hi agrada passar la nit de Nadal alimentant animals abandonats. I tant que no és el que més ens agrada fer, però és millor això que no pas queixar-se i prou. Molts dels que ens increpen quan cuidem aquests animals, tanquen després els ulls quan un d’ells és atropellat, o quan una mare prenyada pareix enmig d’una carretera, o quan un gos que va deslligat mossega un gat, etc.

No us equivoqueu i no penseu que és plat de bon gust, simplement sigueu conscients que la situació està com està i nosaltres no podem tancar els ulls. Esterilitzem tots els animals possibles, els alimentem per que no morin, els duem al veterinari i els desparasitem i vacunem per que no puguin contraure cap malaltia que a més sigui contagiosa... fem miracles per tal de fer la situació el més fàcil de portar possible, però no podem fer més del que fem. El que volem fer arribar a la població és que el que està passant és culpa de qui abandona i de qui no esterilitza i no pas dels animalistes que gastem els pocs diners que tenim i el poc temps que ens queda en tenir cura d’aquests amics de quatre potes.

Si us plau, sigueu tots respectuosos amb els gats de les colònies, ells no volen estar allà abandonats, no volen molestar, no volen embrutar... ells volen que algú els adopti però sigui el que sigui el que us molesti d’ells, és responsabilitat de tots i heu d’entendre que no fem màgia i que les coses necessiten el seu temps. Tinguem tots paciència i mullem-nos tots per trobar-los casa. Demanem també tots responsabilitat a l’Ajuntament sobre aquests gats que hi ha al carrer. Intentem treure’ls d’allà per dur-los a cases i s’acabarà el problema.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!