OPINIÓ

Aquest cop, ja hem fet història

Que els nostres més alts representants polítiques s'asseguin a escoltar eminències tant del món de la tauromàquia com del món de la protecció animal, que es retirin mesos a deliberar i que finalment es sotmeti el tema a votació, és realment impressionant. Que el benestar animal i el patiment dels braus arribi al Parlament Català, als membres de la UPAG, ens emociona.

A més, des de la UPAG volem defensar el terme "Antitauromaquia" en comptes de "antitaurí", ja que nosaltres no som antitaurins; no tenim res en contra dels "toros". El que no ens agraden no són els braus, més aviat nosaltres adorem els braus! Són animals majestuosos i realment molt macos de veure de a prop. El que a nosaltres, el col•lectiu animalista, no ens agrada, són les curses de braus i tot el que la tauromàquia envolta. No volem que de la tortura se'n faci un espectacle. Per això la UPAG no ens considerem antitaurins, si no antitauromàquia.

Estem cansats de veure com s'enganya a turistes per que assisteixin a aquests actes. Després, només cal esperar a la sortida de la plaça per veure les seves reaccions. Des de la UPAG us convidem a veure alguns vídeos del youtube que ho mostren, teclejant com a criteri de cerca paraules com "turistas saliendo de la monumental". El més comú és veure persones tremendament afectades, fins i tot en molts casos plorant, repetint una i altra vegada en el seu idioma que allò no era el que esperaven, que anaven a veure un espectacle de joc entre un humà i un brau i no pas tortura i sang cap a un animal fins la seva mort.

 

D'altra banda, pels qui defensen l'argument de que creuen que hauria d'estar prohibit prohibir... senyors i senyores, vivim en un estat de Dret i mentre així sigui, en cap cas es podrà deixar de prohibir. Precisament les prohibicions són necessàries en un estat com en el nostre i es decideix què es prohibeix i què no es prohibeix segons com la societat valora cada actuació. Oi que prohibim robar? Oi que prohibim violar? Oi que prohibim destrossar mobiliari urbà? Oi que prohibim incendiar? Per què? Perquè són conductes no aprovades per la majoria de la societat. Doncs si, ha arribat un moment en el que una majoria molt important de la societat catalana rebutja les curses de braus, per la qual cosa cal prohibir-les. Oi que molts municipis prohibeixen que donem de menjar a gats al carrer perquè una majoria dels veïns de la ciutat ho detesten? Doncs és igual de senzill. Sabem que hi ha a qui li costa d'entendre, però de debò que no és gens complicat.

La propera setmana, els antitauromàquia, FAREM HISTÒRIA

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!