SANT PERE DE RIBES

CIU-VIA dona ple suport a l'AMPA de l'IES Montgròs

El nou institut del municipi, l'IES Montgròs, ha d'acollir des d'un primer moment 3 línies d’ESO i 2 de Batxillerat. Aquesta és la voluntat de les mares i els pares i del conjunt de la comunitat educativa, a més del Ple de la Corporació. Aquesta voluntat topa amb la intenció expressada pel Departament d'Educació de començar només amb ESO i progressivament incorporar nous estudis. La notícia ha caigut com una bomba sobre el nou institut i ja ha provocat disfuncions vàries a banda de perjudicar-ne fortament la imatge acadèmica.

Des del nostre punt de vista, el Departament d'Educació ha actuat amb una irresponsabilitat manifesta en demostrar-se incapaç de mantenir els propis compromisos i incapaç, també, de regular de manera intel•ligent els fluxos informatius per evitar que perjudiquin una institució educativa bàsica per a qualsevol comunitat com és un institut. Com a força política, CiU-ViA se sent fortament compromesa amb les mares i els pares de l'alumnat del nou IES.

En la carta següent mostrem l'expressió política i raonada d'aquest suport.

CARTA DE SUPORT A L’AMPA DE L’IES MONTGRÒS

Sra. Quima Albalate
Associació de Mares i Pares de l’IES Montgròs
Sant Pere de Ribes


Benvolguts

Volem manifestar-vos el nostre més ampli suport a les reivindicacions que des de la vostra associació i conjuntament amb tota la comunitat educativa del centre, esteu realitzant per tal que l’administració de la Generalitat de Catalunya aprovi la construcció del nou edifici de l’IES Montgròs per què pugui acollir en condicions òptimes, 3 línies d’ESO i 2 de Batxillerat.

En aquest sentit refermem el nostre suport a la moció presentada al Ple de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes el dia 16 de juny de 2009, acordada per unanimitat.

El nostre municipi, que manté un creixement constant de la població des de fa anys, arrossega una manca històrica d’espais educatius. Aquesta situació ha provocat una sèrie llarga de problemàtiques que han exigit un sobreesforç important de la comunitat educativa per mantenir una bona qualitat de l’ensenyament en tots els nivells.

L’entrada en funcionament de l’IES Montgròs ha suposat una reducció clara de la massificació dels altres IES del municipi, ha millorat les condicions d’acollida del estudiants, ha diversificat la oferta educativa pública, tot plegat per millorar les condicions educatives dels nostres joves. Aquesta situació s’ha de reforçar amb la construcció d’un edifici que optimitzi les condicions de treball de professors i alumnes.

La construcció parcial o per fases del nou centre va en contra d’aquesta línia de millora en l’ensenyament d’ESO I Batxillerat que s’havia iniciat amb la creació de l’IES Montgròs. Els habitants de Sant Pere de Ribes no entenem com en aquest moment l’administració de la Generalitat vol escatimar en la construcció d’un edifici tant necessari.

Finalment volem incidir en la manca de cursos de cicles formatius al nostre municipi. Creiem que la construcció de nous espais educatius no només s’ha de condicionar a les previsions de alumnat en ESO i Batxillerat, si no que, a més, s’ha de treballar per oferir cicles formatius de qualitat que donin sortida professional als nostres joves.

Per tot això, teniu el nostre suport en les vostres reivindicacions i la voluntat d’ajudar-vos en tot allò que puguem col•laborar.

Lluís Giralt Vidal
Regidor per CiU-VIA a l’ajuntament de Sant Pere de Ribes
Membre del Consell Escolar Municipal

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!