Política municipal

No sols s’han de fer coses, cal fer-les bé

El grup PDC-ViA de Sant Pere de Ribes, ha presentat al·legacions al projecte del pàrquing dels Camils que proposa el govern municipal. Després de revisar el projecte constructiu d’adequació de terreny per aparcament provisional que ha estat en exposició pública, hem constatat la voluntat del govern de tirar endavant un projecte excessivament car i que no té cap garantia de continuïtat. Una decisió que es pren sense cap voluntat prèvia de negociació amb els diferents agents que intervenen en la gestió de l’Hospital comarcal del Camils.

En la documentació exposada per l’equip de govern, es pot llegir que la construcció del pàrquing es proposa en un terreny no propietat de l'Ajuntament, i que la possibilitat d'ús d'aquest espai es basa en l'acord amb Buildingcenter Sau, en el que es diu clarament que la durada d'aquest contracte és de màxim 4 anys. La decisió d'una possible renovació d'aquest contracte, és externa a l'ajuntament de Sant Pere de Ribes i queda totalment en mans de Buildingcenter Sau. A més l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes es compromet contractualment a retornar el terreny en l'estat en que el rep.

Parlem de diners: el cost del Projecte és de dos-cents setanta mil quatre-cents noranta € amb cinquanta-vuit cèntims (270.490,58 EUR) IVA inclòs, per la realització de 140 places de pàrquing, i el pressupost per a retornar el terreny en el mateix estat en el que es rep és de 39.105,39 € IVA inclòs. Això fa un total de  309.595,97€. Resumint, el cost d'us del servei de pàrquing, sense tenir en compte les despeses de manteniment ni energètiques,és de 77.398,99€ anuals (552€ per plaça).

A més,  recordem que en l'espai de l'Hospital Sant Camil existeix un pàrquing privat, la llicència del qual la va donar l'ajuntament en el seu dia, governat pel grup socialista. Que aquesta circumstància susceptible de generar conflicte entre l'Ajuntament i els altres actors ( concessionari pàrquing i consorci sanitari ), la ignora el govern municipal deixant de banda qualsevol negociació amb la concessionària del pàrquing actual, per trobar una solució no provisional, sinó definitiva que suposi una millora del servei amb un cost molt reduït.

Davant d'aquestes circumstàncies considerem que el govern ha de replantejar el projecte, per costós i per què no te cap garantia de continuïtat. La despesa que suposa aquesta actuació té conseqüències sobre el pressupost de l’Ajuntament i per tant abans de prendre la decisió s’ha de fer una consideració econòmica global. S’ha de replantejar el projecte sobre la base de la reducció del cost o l’allargament del període d’ús de l’espai. Si això no és possible, cal estudiar alternatives.

Compartim l'opinió generalitzada que els preus que el ciutadà paga per la utilització del pàrquing dels Camils són molt alts i que s’ha de buscar una solució. Però el projecte de l’equip de govern, car, sense garantia de continuïtat, plantejat sense cap negociació prèvia en el si del Consorci o amb l’empresa que gestiona el pàrquing, és un exemple de la incapacitat del govern municipal de fer una gestió política de qualitat, basada en el diàleg i la negociació, necessaris no només per correcció institucional, si no, i sobretot, per donar solidesa i continuïtat a qualsevol decisió que es prengui en aquest tema. El govern de Sant Pere de Ribes vol tirar endavant aquesta acció, peti qui peti. Amb un cost de 300.000€, prendre decisions alegrement té un risc massa gran, i a la llarga pot generar més problemes que solucions.

El nostre grup, exigeix qualitat en la gestió, projecte amb continuïtat i un ús del diner públic responsable i consensuat. No només s’han de fer coses, s’han de fer bé.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!