OPINIÓ

CIU-VIA s'oposa a la incineradora de Vallcarca

 CiU-ViA vol manifestar de manera contundent la seva posició contrària a la instal•lació d’una incineradora a Vallcarca. En aquest sentit, ens arrenglerem totalment amb els plantejaments fets per CiU de Sitges.

Entenem que la instal•lació de la incineradora trenca la línia marcada pel Govern de la Generalitat en la proposta d’organització territorial dels nostres municipis. És a dir, va conceptualment en contra de les darreres accions de la Generalitat en la protecció de zones d’interès naturals: amb les concrecions del mateix Pla territorial de Barcelona, amb la creació de les Zones PEIN o la inclusió del Parc del Garraf dins la Xarxa Natura 2000 com, també, en la pròpia política de parcs naturals.

La nostra comarca, tot i l’important creixement demogràfic que ha experimentat en pocs anys, té la sort de mantenir zones d’elevadíssim interès natural i zones d’activitat agrícola i forestal que permeten un equilibri territorial i una qualitat en el paisatge que afavoreixen la qualitat de vida dels ciutadans. Entenem que la instal•lació d’una incineradora pot trencar de forma important aquest equilibri que ja és fràgil per ell mateix.

Volem reclamar que es respecti l’opinió del territori en decisions tant rellevants. Aquesta postura va quedar clara en el Ple de juny de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en el qual CiU-ViA va votar una moció contrària a aquesta possible ubicació. No entenem el paper del Govern Local, que es va excusar en la falta de comunicació oficial del projecte. Entenem que la importància de la notícia exigeix un posicionament clar des del principi. Una vegada més l’alcalde Blanco intenta “nedar i guardar la roba” davant decisions adoptades des d’instàncies superiors (governades pel PSC), encara que vagin clarament contra dels interessos del nostre municipi i de la nostra comarca.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!